You are here

KCI Konecranes kommentoi markkinahuhuja

Stock exchange release

Yhtiöön tietoon tulleiden markkinahuhujen mukaan KCI Konecranesin asiakas, puolalainen Stocznia Gdynia S.A. telakka olisi rahoitusvaikeuksissa ja että KCI Konecranesille olisi tämän johdosta koitumassa suuria luottotappioita. Koska kurssilaskumme on ollut poikkeuksellisen suuri, emme voi sulkea pois sen yhteyttä kyseisiin huhuihin. Toteamme tämän johdosta seuraavaa:

KCI Konecranes sai n. 75 milj. euron tilauksen Gdynian telakalta elokuussa 2000. Tilaus koostui telakalle itselleen toimitettavasta n. 30 milj. euron arvoisesta jättipukkinosturista ja 14 laivoihin asennettavasta pukkinosturista. Laivaan asennettaviksi tulevat nosturit, joita tulee aina kaksi kappaletta yhtä toimitettavaa laivaa kohden, tullaan toimittamaan laivojen valmistumisen mukaisessa järjestyksessä ja aikataulussa arviolta vuosien 2002 ja 2003 aikana. Laivat on tilannut Westwood Shipping Lines –niminen yhdysvaltalainen yhtiö.

Tähän mennessä telakan omaan käyttöön tarkoitettu jättinosturi on toimitettu, käyttöönotettu ja tullut täysin maksetuksi. Myös nosturit kahteen ensimmäiseen laivaan (= 4 kpl) on toimitettu eikä niiden osalta ole mitään merkittävää luottotappioriskiä. Kokonaistoimituksesta on näin ollen toimitettu ja maksettu n. 56 % eli n. 42 milj. euroa.

Tilauksen etenemisessä on ollut jonkin verran hitautta, mutta koko projekti on lähes aikataulussa ottaen huomioon tilausohjelman kokonaistoimitusaika.

Laivojen loppuasiakas on myös ilmoittanut KCI Konecranesille, että niiden rakennusohjelma viedään loppuun ja että vielä toimittamattomat nosturit (=10 kpl) tullaan myös aikanaan valmistamaan ja toimittamaan. Toimitusten siirtymisellä ei ole merkittävää vaikutusta KCI Konecranesin vuoden 2002 liikevaihtoon tai tulokseen.

Lisätietoja antaa:
KCI Konecranes International Oyj
Teuvo Rintamäki, finanssijohtaja
Puh. 040 749 6109