You are here

KCI Konecranes: Läpimurto Yhdysvaltain terästeollisuudessa

Konecranes America Inc. on saanut tilauksen kahdesta terässulaton nosturista, valu- ja panostusnosturi, sekä yhdestä huoltonosturista, jotka toimitetaan Nucorin terästehtaalle Jewettiin (Teksas, Yhdysvallat). Tämä on ensimmäinen kerta, kun yksi Yhdysvaltojen suurista terästehtaista valitsi KCI Konecranesin ja myös ensimmäinen kerta, kun yhdysvaltalainen terästehdas ostaa terässulaton nostureita vaihtovirtataajuusmuuttaja-käytöillä. Perinteisiin tasavirtakäyttöratkaisuihin verrattuna käyttökustannukset ovat pienemmät. Nosturit toimitetaan vuoden 2003 huhti-, heinä- ja elokuussa.

Terässulaton nosturit edustavat vaativinta käyttöluokkaa ja niiden turvallisuusstandardit ovat tiukemmat kuin missään muissa teollisuusnostureissa. Yhdysvaltalaiset terästehtaat eivät ole olleet halukkaita vaihtamaan vanhoja teknisiä nosturiratkaisuja, vaikka uusi teknologia tarjoaa merkittäviä käyttökustannussäästöjä. KCI Konecranesilla on runsaasti kokemusta ja tieto-taitoa uudesta nosturiteknologiasta toimitettuaan nostureita terästehtaisiin ympäri maailmaa, myös Skandinaviaan sekä Kauko-Itään.

Nucor rakentaa uutta sulattamoa, johon tulee uudet KCI Konecranesin toimittamat valunosturi, panostusnosturi ja valukoneen huoltonosturi. Panostusnosturi on CMAA luokkaan "F" , nostoteholtaan 200 tonnia sekä kaksi apunostokoneistoa jotka ovat 75 ja 25 t. Valunosturi on täysin samanlainen mutta ilman 25 t apunostokoneistoa. Valukoneen huoltonosturin nostokapasiteetti on 100 t jossa myös 35 t apunostokoneisto. Kaikki kolme nosturia ovat AC taajuusmuuttaja säätöisiä.

Nucorin tavoitteena on rakentaa maailman huipputasoa edustava tehdas varustettuna alan johtavilla nostureilla. Nucorin kunnossapitojohtaja Dick Rappoleen mukaan uusi laitos toimii yhdellä sulatusuunilla, joka korvaa entiset kolme uunia.

"Sulatusuuni on kaksi kertaa suurempi kuin olemassa olevat kolme ja sen käsittelyyn tarvitaan tehokkaampia nostureita", Rappolee kertoo. "Kaikki teknologia on paljon uudenaikaisempaa kuin mitä meillä on aikaisemmin ollut, mukaanlukien KCI Konecranesin toimittamat taajuusmuuttajilla ohjatut nosturit. Sikäli kuin tiedämme tätä teknologiaa ei ole vielä käytössä terässulaton nostureissa tässä maassa. Uskomme, että toimintakustannukset tulevat alenemaan parantuneen luotettavuuden ansiosta. Perinteisestä tavasta poiketen olemme voineet luopua yhdestä varanosturista, mikä puolestaan alentaa pääomamenoja huomattavasti. "

Ryhmä Nucor edustajia vierailivat Konecranesin pääkonttorissa Hyvinkäällä tavatakseen nosturisuunnittelijat ja tutustuivat samanlaisten nostureiden toimintaan AvestaPolaritin tehtailla Torniossa sekä SSAB:n tehtailla Luleåssa, Ruotsissa.

"Matka oli erinomainen esimerkki tiimimyynnistä, jossa Konecranesin asiakas oli osa tiimiä", kertoo Konecranes aluemyyntijohtaja Mark Laughlin, joka tuli Nucorilaisten mukana Suomeen. "Sekä AvestaPolarit että SSAB olivat erittäin avuliaita ja vastasivat avoimesti Nucorin kysymyksiin ja kertoivat kokemuksistaan. Voimakas tuki nykyisiltä teräsalan asiakkailtamme edesauttoi Nucorin luottamusta Konecranesiin." KCI Konecranesin asema nosturiteknologian johtajana, joka pystyy yhdistämään maailmanlaajuiset voimavarat paikallisuuteen sekä huoltotuki edesauttoivat myös osaltaan tilauksen saamista.

Dick Rappolee on samaa mieltä: "Jos meidän pitäisi mainita yksi syy, minkä vuoksi valitsimme Konecranesin kumppaniksemme, se olisi heidän innovatiivinen suunnittelunsa ja sitoutuminen toimittaa alan johtavia laitteita. Tämä sitoutuminen heijastui läpi koko organisaation. Etsimme kumppania, joka toimittaisi korkealaatuiset nosturit ja uskomme, että he ymmärtävät, tehokkuuden ja tuloksien päälle."

Konecranes America Inc:n Houstonin tehdas valmistaa nosturit Konecranesin Global Crane Companyn suunnitteluryhmän kanssa ja avainkomponentit toimitetaan Suomesta. Crane Pro Services (Konecranesin Pohjois-Amerikan huolto-organisaatio) Dallasissa huolehtii nostureiden ennaltaehkäisevästä huollosta.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Vuonna 2001 konsernin liikevaihto oli 756 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.

Lisätietoja antaa:
Konecranes America Inc.
Doug Maclam, johtaja, myynti ja markkinointi
Puh. +1-281-445-2225