You are here

KCI Konecranes osti jälleen yhdysvaltalaisen nosturiyhtiön

KCI Konecranes hankki keskiviikkona 16.10.2002 Milwaukeessa, Wisconsinissa sijaitsevan Crane Manufacturing & Service Corporationin (CMS), varaosa- ja huoltoliiketoiminnan.

Vuonna 1961 perustettu yritys on toimittanut raskaita prosessinostureita useilla eri teollisuudenaloilla toimiville yrityksille, erityisesti alumiini- ja terästeollisuuteen. CMS toimittaa varaosia, modernisoi ja huoltaa myös Cleveland- ja Northern Engineering -merkkisiä nostureita. Yhteensä CMS:n nosturikanta on 15.000 nosturia.

Yhtiön nosturivalmistus lopetetaan ja ainoastaan huolto- ja varaosatoimintaa jatkuu Milwaukeen alueella olevista toimisto- ja varastotiloista käsin. Varaosamyynnin ja huollon vuosiliikevaihto on tällä hetkellä USD 5.000.000. Lisäksi Konecranes America, Inc:in uskotaan kasvattavan myyntiään modernisaatio- ja uusnosturimyyntiään merkittävästi CMS:n asiakaskunnalle.

Toiminta järjestetään osaksi Crane Pro Partsia (konsernin Pohjoisamerikkalainen varaosaorganisaatio). Tämän yritysoston myötä Crane Pro Parts voi jatkossa toimittaa alkuperäisillä valmistusoikeuksilla varaosia yhteensä 12 eri nosturi- ja nostintuotemerkkisiin laitteisiin.

"Tämä yritysosto on jälleen yksi askel teollisuudenalamme yhdentymiskehityksessä", sanoo Charles E. Vanarsdall, KCI Konecranesin varatoimitusjohtaja, joka johtaa konsernin koko Amerikan toimintaa. "Konecranes on yksi nosturihuollon edelläkävijöistä. Kun täydennämme huoltotarjontaamme alkuperäisillä varaosilla, liiketoiminta-alueen voittomarginaalit vahvistuvat edelleen."

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Vuonna 2001 konsernin liikevaihto oli 756 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.

Lisätietoja antavat:

Teuvo Rintamäki, finanssijohtaja, KCI Konecranes International Oyj
Puh. +358-20 427 2040

Charles E. Vanarsdall, Konsernin varatoimitusjohtaja, Konecranes Inc.
Puh. +1-937-328 5133