You are here

KCI Konecranesilta laiturikonttinosturi Pietariin

Konecranes VLC on tehnyt sopimuksen ZAO First Container Terminalin (FCT) kanssa kahden Panamax-kokoluokan laiturikonttinosturin toimittamisesta Pietariin. Sopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Nosturit toimitetaan lokakuussa 2003.

Pietarin sataman konttiliikenteen uskotaan kasvavan yli 30 prosentilla vuonna 2002. Uudet nosturit ovat osa FCT:n kapasiteetin lisäystä, joka toteutetaan vuonna 2003, jolloin uusi konttisatamapaikka on suunniteltu avattavaksi.

Uusilla nostureilla voidaan käsitellä Panamax-kokoluokan alusten kuormia. Nostureiden nostokapasiteetti on 50 tonia ja ulottuvuus 38,5 metriä. Nosturit varustetaan Konecranesin vaihtovirtaohjaus-järjestelmillä. Teräsrakenteet valmistetaan ja nosturit pystytetään Konecranesin Hangon tehtaalla.

KCI Konecranesin venäläinen tytäryhtiö ZAO Konecranes on tehnyt FCT:lle useita konttinostureiden modernisointiprojekteja, joissa on käytetty KCI Konecranesin luotettavaa teknologiaa. Konecanesin Pietarin toimisto tarjoaa teknisen tuen myös näille uusille nostureille. ZAO Konecranes Russia on johtava satamahuoltopalveluyritys Venäjällä, joka tarjoaa kaikkia huoltopalveluita.

Viimeisen 12 kuukauden aikana Konecranes VLC on myynyt ennätyksellisen määrän laiturikonttinostureita.

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin toiminta on järjestetty kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (44% kokonaisliikevaihdosta), Standardinostolaitteet (32%) ja Erikoisnosturit (27%).

KCI Konecranes toimii kaikilla teollisuus- ja satamanosturimarkkinoiden alueilla. Vuonna 2001 konsernin liikevaihto oli 756 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.

Lisätietoja antaa:

Konecranes VLC Oy
Mikko Uhari, Toimitusjohtaja
Puh. 020 427 2500