You are here

KCI Konecranes växer inom hamnkransservice i Tyskland

KCI Konecranes fortsätter att vara aktiv på förvärvssidan. KCI Konecranes har förvärvat det tyska hamnkransserviceföretaget KUBI GmbH.

KUBI GmbH grundades år 1990 och har specialiserat sig på underhåll av stora kranar vid flodhamnar. KUBI tillhandahåller underhållstjänster för flodhamnar men också för havshamnar. Företagets namn är en förkortning av ”Kran- und Baggerinstandsetzung” (underhåll av kranar och mudderverk).

”KCI Konecranes har byggt upp en stark närvaro inom hamnkransservice i Tyskland genom förvärven av Noell Service år 2000 och flera påföljande mindre förvärv. Efter förvärvet av KUBI är KCI Konecranes den största aktören på denna marknad”, säger Mikko Uhari, VD, Konecranes VLC. “Detta förvärv kommer att stärka KCI Konecranes position i landets sydvästra delar och speciellt inom de tyska flodhamnarna. Godstrafiken längs floderna i Centraleuropa har ökat snabbt och därför utgör flodhamnarna ett intressant tillväxtområde för oss. Med stöd av KCI Koneports’ servicekoncept och informationssystem vill vi dra nytta av den pågående trenden bland flodhamnarna att köpa utomstående underhållstjänster.”

KUBI har en stark position inom flodhamnarna längs Rhen- och Mainfloden och samhörande kanalterminaler. Till de viktigaste kunderna hör P&O Rhenenia, Rhenus, Duisburg Container Terminal samt flera statliga terminaler.

År 2002 uppgick den förvärvade verksamhetens omsättning till 6 miljoner euro. Företaget har över 30 anställda och ligger nära Frankfurt i Lampertheim. Förvärvet inkluderar även produktdokumentation och de väletablerade varunamnen Mohr & Federhaff och Ridinger. Det finns en stor installerad bas av kranar med dessa varunamn.

KUBI blir det sydvästra servicekontoret inom KCI Koneports organisation i Tyskland och organiseras under Noell Konecranes.

Vidare information lämnas av

Konecranes VLC
Mikko Uhari, VD, Konecranes VLC
Tel: +358 20 427 2500

KCI Koneports
Sebastian Brandes, VD, Affärsutveckling
Tel. +49-171-870 4352

KCI Koneports, koncernens organisation för hamnkransservice, specialiserar sig på underhållstjänster för hamnkranar av alla varumärken. KCI Koneports har en närvaro i Finland, Tyskland, Benelux länderna, Frankrike, USA, Malaysia, Indonesien, Kina, Singapore, Ukraina, Ryssland och i Baltikum.

KCI Konecranes är en världsledande verkstadskoncern specialiserad på avancerad lyftutrustning och underhållstjänster. År 2002 omsatte koncernen 714 miljoner euro med 4400 anställda i 34 länder runt hela världen.

Vänligen observera!
Koncernens namn är nu
KCI Konecranes Abp