You are here

Belgiskt företag beställde sin 15:e Konecranes Gottwald mobila hamnkran

Konecranes har fått en ytterligare beställning från Goeyvaerts-R bvba (Goeyvaerts), en expert på hyreskranar. Beställningen lades under tredje kvartalet 2018 och kranen ska levereras till Antwerpen i november 2018. Den nya kranen blir Goeyvaerts 15:e Konecranes Gottwald mobila hamnkran och den största i kundens maskinpark.

Den dieselelektriska kranen blir en del av Goeyvaerts stora maskinpark av hyreskranar och kunderna i Antwerpens hamn kommer att använda den för att hantera främst containrar och tungt gods.

VD Rudi Goeyvaerts säger: ”Vi inledde vår verksamhet med hyreskranar 2006. På grund av det ökande behovet av dubbellyft av containrar och hantering av tungt gods, behöver våra kunder allt större kranar. Den nya Konecranes Gottwald Model 7-kranen kommer att erbjuda en större lyftkapacitet och längre räckvidd än våra befintliga maskiner, vilket betyder att den utmärkt kompletterar vår nuvarande maskinpark med fjorton Konecranes Gottwald mobila hamnkranar. Med hjälp av kranen kan våra kunder ytterligare öka sitt serviceutbud.”

Alexandros Stogianidis, regional försäljningschef, Konecranes affärsområde Hamnlösningar, säger: ”Vi är stolta över att Goeyvaerts fortsättningsvis förlitar sig på vår teknik i Antwerpen och på sina övriga driftställen. Våra kranar kan användas för olika slags tillämpningar och de är enkla att flytta omkring på hamnområdet, vilket är en viktig fördel när de används som hyreskranar, som i fallet Goeyvaerts.”

Goeyvaerts nya kran kommer att vara en ekoeffektiv mobil hamnkran av typen Model 7 i varianten G HMK 7608. Den kommer att ha en maximal lyftkapacitet på 150 ton och en räckvidd på upp till 54 meter.

Mer information
Media:
Alexandros Stogianidis, regional försäljningschef, Hamnlösningar, Konecranes
E-post: alexandros.stogianidis@konecranes.com eller telefon: +32 470 913 305

Investerare:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050

Bildtext:
Tre Konecranes Gottwald mobila hamnkranar i Goeyvaerts hyresmaskinpark i Antwerpen. Från och med november 2018 kommer en ny, stor Model 7-kran att anslutas till maskinparken.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

 

Press images

Download high resolution image