You are here

Containerterminalen BEST i Barcelona hamn beställer mer Konecranes ARMG-kranar

Konecranes fick i maj en beställning på 6 automatiserade spårbundna portalkranar (Automated Rail Mounted Gantry, ARMG-kranar) från containerterminalen BEST i Barcelona hamn. Containerterminalen BEST drivs av Hutchison-koncernen.

BEST containerterminalen har redan 48 Konecranes ARMG-kranar i en stor automatiserad containergård. De nyligen beställda kranarna är identiska med de tidigare levererade. De kan stapla 40-ton containrar 1 över 5 högt och 9 brett. 

Den nya beställningen visar att BEST är nöjda med Konecranes och dess containerhanteringsteknologi. De nya kranarna levereras i par och det sista kranparet ska enligt tidtabell levereras under andra kvartalet 2019

Ytterligare information:
Jussi Sarpio, Direktör, RMG/ARMG-kranar, Hamnkranar, Konecranes
E-post: Jussi.sarpio@konecranes.com eller tel: +358 40 554 7010

Investerare och analytiker:
Eero Tuulos, Direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller tel: +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 uppgick koncernens omsättning till 3 136 MEUR. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktien är noterad på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).