You are here

Georgia Ports Authority beställer ytterligare tio Konecranes RTG-kranar

Styrelsen för Georgia Ports Authority (GPA) har godkänt anskaffningen av ytterligare tio Konecranes gummihjulsportalkranar (RTG). Detta utökar antalet Konecranes RTG-kranar till 156 vid Garden City Terminal i Port of Savannah. Port of Savannah hade en rekordmånad i april, då 356 700 tjugofotsekvivalenter (TEU) containrar hanterades, en ökning med 7,1 % jämfört med april året innan.

”Vi ligger på rätt kurs för att flytta över 300 000 TEU per månad under räkenskapsåret, vilket kommer att vara första gången för oss”, säger Griff Lynch, direktör på GPA. ”Vi förväntar oss även att vi under detta räkenskapsår för första gången hanterar över 4 miljoner TEU i Port of Savannah”, fortsätter Lynch. Som den snabbast växande containerhamnen i USA har Port of Savannah haft en total årlig tillväxttakt på över 5 % per år under det senaste årtiondet.

Kranarna kommer att hantera containrar i tre nya containerrader, vilket kommer att öka årskapaciteten i Port of Savannah med 150 000 TEU. RTG-kranarna kommer att lyfta över fem containrar högt och sex rader brett, plus en lastbilsfil längs staplarna. Kranarna som kommer att kunna drivas med el och som är förberedda för kabeltrumma kommer att ha en lyftkapacitet på 50 ton. De kommer att levereras i två partier om fem kranar var under första och andra kvartalet 2019.

”Det har varit otroligt tillfredsställande under årens lopp att följa med Port of Savannah:s tillväxt och framgång”, säger Tuomas Saastamoinen, direktör, försäljning och marknadsföring, Hamnlösningar, Konecranes. ”Jag hoppas och tror att GPA kommer att överskrida sina 4 miljoner TEU under detta räkenskapsår (1.7.2017-30.6.2018), som de förväntar sig. De nya Konecranes RTG-kranarna kommer att vara ett led i denna fortsatta framgångshistoria.” 

Mer information:
Medier
Tuomas Saastamoinen, direktör försäljning och marknadsföring, Hamnlösningar, Konecranes
E-post: tuomas.saastamoinen@konecranes.com eller tel. +358 40 516 8562

Investerare:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller tel. +358 20 427 2050

Bildtext:
GPA och Konecranes tecknade ett avtal om beställningen på tio Konecranes RTG-kranar. I bilden från vänster: Mika Mahlberg, direktör, Hamnlösningar, Konecranes; Griff Lynch, direktör, GPA; Panu Routila, VD och koncernchef, Konecranes och Jimmy Allgood, styrelseordförande, GPA.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

Press images

Download high resolution image