You are here

Georgia Ports Authority tilaa kymmenen uutta Konecranes-RTG-nosturia

Yhdysvaltalainen Georgia Ports Authority (GPA) tilaa kymmenen uutta Konecranes-RTG ‑nosturia olemassa olevan kalustonsa täydennykseksi. Näin Savannahin sataman Garden City ‑terminaalin kalusto kasvaa 156 Konecranes RTG -nosturiin. Savannahin sataman huhtikuu oli ennätyksellinen, ja käsitelty konttimäärä (TEU) nousi 356 700 yksikköön, mikä merkitsee 7,1 %:n kasvua viime vuoden huhtikuuhun verrattuna.

”Olemme laskeneet, että käsittelemme yli 300 000 TEU-yksikköä tilivuoden jokaisena kuukautena, mikä on sataman ennätys”, kertoo Griff Lynch, Executive Director, GPA. ”Odotamme myös, että tämä on Savannahin sataman ensimmäinen tilivuosi, jonka aikana käsittelemme yli 4 miljoonaa TEU-yksikköä”, Lynch jatkaa. Yhdysvaltain nopeimmin kasvavana konttisatamana Savannahin sataman vuosikasvu on ollut yli 5 % joka vuosi kuluneen vuosikymmenen aikana.

Uudet nosturit käsittelevät kontteja kolmessa uudessa konttirivissä, mikä kasvattaa Savannahin sataman vuosikapasiteettia 150 000 TEU-yksikön verran. RTG-nosturit toimivat viisi konttia korkeiden ja kuusi konttia leveiden pinojen yllä, ja pinojen väleissä kulkee ajokaista. Sähköllä toimivien, kaapelikelavalmiudella varustettujen nostureiden nostokapasiteetti on 50 tonnia. Nosturit toimitetaan kahdessa viiden nosturin erässä vuoden 2019 ensimmäisen ja toisen vuosineljänneksen aikana.

”Savannahin sataman kasvua ja menestystä on ollut mahtava seurata vuosien ajan”, sanoo Tuomas Saastamoinen, Senior Vice President, Sales & Marketing, Konecranes Port Solutions. ”Uskon, että satamalaitos rikkoo odotusten mukaisesti neljän miljoonan TEU-yksikön rajan tänä tilivuonna (1.7.2017-30.6.2018). Uudet Konecranes RTG ‑nosturit ovat osa tätä jatkuvaa menestystarinaa”. 
 

Lisätietoja:
Lehdistö
Tuomas Saastamoinen, Senior Vice President, Konecranes Port Solutions
E-mail: tuomas.saastamoinen@konecranes.com tai puhelin +358 40 516 8562

Sijoittajat:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Email: eero.tuulos@konecranes.com tai puhelin: +358 20 427 2050

Kuvateksti:
GPA ja Konecranes allekirjoittivat sopimuksen kymmenen RTG-nosturin tilauksesta. Kuvassa vasemmalta: Mika Mahlberg, johtaja, Satamaratkaisut, Konecranes; Griff Lynch, Executive Director, GPA; Panu Routila, toimitusjohtaja, Konecranes ja Jimmy Allgood, hallituksen puheenjohtaja, GPA.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 200 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

Press images

Download high resolution image