You are here

Irtotavaran käsittelyyn soveltuvan Konecranes Gottwald -mobiilisatamanosturin tilaus Rotterdamiin

Konecranes sai vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä Konecranes Gottwald Model 6 -mobiilisatamanosturin tilauksen Alankomaista. Nosturi on tarkoitus toimittaa asiakkaalle kesällä.

European Bulk Services B.V. (EBS) tilasi neljällä köydellä varustetun kahmarinosturin tukeakseen tasaisesti kasvavaa irtotavarankäsittelytoimintaansa pitkällä aikavälillä. Diesel-sähkönosturi toimitetaan Rotterdamin satamaan, jossa sitä käytetään kuivan irtotavaran käsittelyyn. Nosturiin voidaan tulevaisuudessa ottaa virtaa sataman sähköverkosta, mikä lisää ekotehokkuutta entisestään; nosturi kuluttaa vähemmän energiaa, eikä pakokaasupäästöjä synny paikallisesti.

Jan de Wit, toimitusjohtaja, EBS, kertoo: ”Olemme laajentaneet ja modernisoineet varastoinfrastruktuuriamme huomattavasti, koska haluamme vahvistaa asemaamme Rotterdamin sataman johtavana kuivalle irtotavaralle tarkoitetun, katetun varastotilan tarjoajana. Hankimme Konecranes Gottwald -mobiilisatamanosturin, jotta voisimme hyödyntää uusia liukukatollisia katoksiamme mahdollisimman joustavasti. Monipuolisella nosturilla tuotteiden lastaus onnistuu suoraan katosten eri osastoista lähteviin aluksiin ja päinvastoin.”

Alexandros Stogianidis, aluemyyntipäällikkö, Konecranes Port Solutions, sanoo: ”Olemme iloisia, että Konecranes-konsernin mobiilisatamanosturit vakuuttivat EBS:n ja saimme heistä uuden asiakkaan. Uusi nosturi on varustettu irtotavaran käsittelyä tehostavilla ja turvallisuutta parantavilla älytoiminnoilla, jotka avustavat nosturin liikkeissä ja rajoittavat työskentelyaluetta. Nosturissa on esimerkiksi puoliautomaattinen point-to-point-käsittelytila ja heilunnanesto sekä nostokorkeuden, kääntökulman ja säteen rajoitus. Nosturin summaustoiminto helpottaa lastaamisen ja purkamisen valvontaa, ja todennettavissa olevan punnitusjärjestelmän avulla asiakas saa nopeasti ja tarkasti tiedon käsiteltävän irtotavaran painosta laskutusta ja muita liiketoiminnallisia tarkoituksia varten.”

Neljällä köydellä varustetun Model 6 -kahmarinosturin maksiminostokapasiteetti on 100 tonnia ja maksimiulottuvuus 51 metriä, ja siinä on tehokas 50 tonnin kahmari.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Alexandros Stogianidis, aluemyyntipäällikkö, Konecranes Port Solutions
Sähköposti: alexandros.stogianidis@konecranes.com tai puhelin: +32 470 913 305

Sijoittajat ja analyytikot:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: eero.tuulos@konecranes.com tai puhelin: 020 427 2050

Kuvateksti:
Konecranes Gottwald Model 6 -mobiilisatamanosturi käsittelee irtotavaraa. Rotterdamin satamassa toimiva EBS saa käyttöönsä samanlaisen nosturin kesällä 2018.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 400 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

Press images

Download high resolution image