You are here

Konecranes Abp styrelses konstituerande möte

Stock exchange release

Vid Konecranes Abs:s första styrelsemöte efter ordinarie bolagsstämman valde styrelsen Christoph Vitzthum till ordförande. Ole Johansson valdes till styrelsens viceordförande.

Styrelsen har enligt tidigare kutym en revisionskommitté, en personalkommitté och en nomineringskommitté.

Ulf Liljedahl valdes till ordförande för revisionskommittén, och Ole Johansson och Päivi Rekonen till kommittémedlemmar. Bertel Langenskiöld valdes till ordförande för personalkommittén, och Janina Kugel och Christoph Vitzthum till kommittémedlemmar. Christoph Vitzthum valdes till ordförande för nomineringskommittén, och Ole Johansson and Ulf Liljedahl till kommittémedlemmar.

Janina Kugel, Ulf Liljedahl, Per Vegard Nerseth, Anders Nielsen, Päivi Rekonen och Christoph Vitzthum anses vara oberoende av bolaget och betydande aktieägare. Ole Johansson och Bertel Langenskiöld anses vara oberoende av bolaget, men dom anses vara beroende av en betydande aktieägare, eftersom Ole Johansson är nuvarande styrelseordförande och Bertel Langenskiöld tidigare VD i Hartwall Capital Oy Ab.

KONECRANES ABP

Eero Tuulos
Direktör, Investerarrelationer

YTTERLIGARE INFORMATION
Eero Tuulos, Direktör, Investerarrelationer, tfn +358 (0) 20 427 2050

 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 uppgick koncernens omsättning till 3 136 MEUR. Koncernen har 16 400 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktien är noterad på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Allmän media
www.konecranes.com