You are here

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes on valittu ensimmäisenä tason 1 yrityksenä mukaan CIRCit-tutkimushankkeeseen. CIRCit-hanke auttaa pohjoismaisia yrityksiä löytämään kiertotalouden tarjoamia mahdollisuuksia. Tavoitteena on nostaa pohjoismainen teollisuus kiertotalouden edelläkävijäksi ja samalla vahvistaa sen asemaa erittäin kilpailluilla kansainvälisillä markkinoilla. Konecranes-konsernin roolina hankkeessa on kehittää ja konseptoida yhdessä johtavien yliopistojen tutkijoista kootun CIRCit-tiimin kanssa kiertotalouteen perustuvia liiketoimintamalleja, ratkaisuja sekä tuotteita ja palveluja.

”Toiminnan kehittäminen kiertotalouden näkökulmasta tarjoaa meille runsaasti mahdollisuuksia”, sanoo Konecranes-konsernin yritysvastuujohtaja Nathalie Clément. ”Tavoitteenamme on tarjota innovatiivisia ja ympäristötehokkaita ratkaisuja, jotka inspiroivat markkinoita ja asiakkaitamme. Toivomme saavamme CIRCit-hankkeesta konkreettisia työkaluja prosessiemme tueksi sekä uusia kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja ja liiketoimintamalleja, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin ja tuleviin trendeihin.”

”Yksi yritysten isoimmista haasteista on sovittaa kilpailukykyyn ja kasvuun liittyvät tavoitteet yhteen luonnonvarojen ja energian tehokkaan käytön kanssa”, toteaa hanketta vetävä Tim C. McAloone Tanskan teknillisestä yliopistosta. ”On hienoa, että hankkeeseen on jo lähtenyt mukaan yrityksiä, joita kiinnostaa kiertotalouden tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Toivottavasti moni muukin yritys siirtyy tulevaisuudessa kiertotalouteen.”

Hanketta johtaa Tanskan teknillinen yliopisto (DTU) yhdessä Swerea IVF:n, Norjan teknis-luonnontieteellisen yliopiston (NTNU), Innovation Center Icelandin ja Teknologiateollisuuden kanssa. CIRCit on osa Nordic Green Growth Research and Innovation -ohjelmaa, jonka rahoittavat NordForsk, Nordic Energy Research ja Nordic Innovation.

Lisätietoja:
Nathalie Clément, yritysvastuujohtaja, Konecranes
Sähköposti: nathalie.clement@konecranes.com tai puhelin: 050 593 7587

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 200 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

 

Press images

Download high resolution image