You are here

Konecranes esitteli ARTG-järjestelmästä version 2.0

Konecranes esitteli Rotterdamissa Alankomaissa järjestetyssä asiakastapahtumassa 2.0-version automaattisesta kumipyöräkonttinosturijärjestelmästään (ARTG). Järjestelmä voidaan toimittaa jälkiasennuksena useimpiin vanhoihin konttiterminaaleihin, ja se soveltuu lähes kaikille konttialueille. Rekkojen ohjaaminen tapahtuu automaattisesti ja valvonta etänä.

Konecranes toi vuonna 2013 ensimmäisenä yrityksenä maailmassa markkinoille automaattisen kumipyöräkonttinosturijärjestelmän (ARTG) kaupallisessa mittakaavassa. Nykyisin järjestelmää käyttää moni konttiterminaalioperaattori. Hiljattain Konecranes allekirjoitti sopimuksen ARTG-järjestelmän toimituksesta PT Prima Terminal Petikemasille, joka on valtio-omisteisen satamaoperaattorin PT Pelabuhan Indonesia I:n (Persero) tytäryhtiö.

Konecranesin ARTG-järjestelmän versio 2.0 tarjoaa RTG-nostureita käyttäville konttiterminaalioperaattoreille uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Merkittävin näistä on se, että järjestelmä voidaan toimittaa jälkiasennuksena useimpiin vanhoihin konttiterminaaleihin. Tehokkaan tilankäyttönsä ansiosta se soveltuu lähes kaikille konttialueille. Järjestelmään kuuluu myös monipuolinen rekkojen ohjauskonsepti. Rekkojen ohjaaminen tapahtuu automaattisesti ja valvonta etänä. Yksi käyttäjä voi etävalvoa jopa viittä ARTG-nosturia samanaikaisesti.

ARTG-järjestelmä 2.0 on varustettu uusimmalla langattomalla viestintäteknologialla, eli ohjaus- ja videosignaalit toimivat langattomasti. Ja koska kaapelikeloja ja kuituoptiikka ei tarvita, niin ARTG-nosturit voivat olla dieselkäyttöisiä.

RTG-pohjaisille konttiterminaaleille Konecranesin ARTG-järjestelmän versio 2.0 on merkittävä askel kohti täysin automatisoituja toimintoja.

Lisätietoja: Tuomo Paukkula, RTG-tuotelinjan johtaja, Satamaratkaisut, Konecranes
Sähköposti: tuomo.paukkula@konecranes.com tai puhelin: 050 330 2623

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 16 400 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

Press images

Download high resolution image