You are here

Konecranes fick återbeställning på automatiserat RTG-system från Indonesien

Under tredje kvartalet 2018 undertecknade Konecranes ett avtal om leveransen av ett automatiserat RTG (ARTG)-system till PT Prima Terminal Petikemas i Indonesien. Företaget är ett dotterbolag till den statsägda hamnoperatören PT Pelabuhan Indonesia I (Persero). Det beställda ARTG-systemet omfattar 12 ARTG-kranar med tillhörande programvara, gränssnitt och tjänster.

De tolv ARTG-kranarna kommer att levereras i januari 2020 till Belawan Container Terminal, Phase 2 i Medan, i norra Sumatra. De kommer att vara identiska med de kranar som redan levererats till PT Prima Multi Terminal i Kuala Tanjung, Indonesien.

Indonesien är ett strategiskt viktigt land för Konecranes. Den indonesiska staten genomför ett landsomfattande frakttransportprogram för att förbättra transporten av gods genom landets vidsträckta vattenleder. Med sina produkter och tjänster bidrar Konecranes till landets mål att bli en av de tio globala ledande ekonomierna före 2025.

”Jag tackar PT Prima Terminal Petikemas och Pelindo I för deras fortsatta tillit till Konecranes ARTG-teknik. Det värde som vårt ARTG-system erbjuder våra kunder härstammar från elimineringen av oavsedda kranrörelser, minskad energiförbrukning, minskat underhåll och ökad produktivitet och förutsebarhet”, säger Kimmo Nyman, försäljningsdirektör, Konecranes affärsområde Hamnlösningar.

”Pelindo I moderniserar kraftigt sina containerterminaler med senaste automationsteknik. Vi är nöjda med vårt samarbete med Konecranes och ser fram emot att genomföra projektet framgångsrikt och kunna betjäna våra kunder så effektivt som möjligt i början av 2020”, säger Jansen Sitohang, President Director på PT Prima Terminal Petikemas.

Det nya ARTG-systemet levereras i januari 2020. Det kommer att omfatta:

  • tolv elektriska, automatiserade Konecranes RTG-kranar med aktiv lastkontroll (ALC) och autostyrning
  • fyra stationer för fjärrövervakning (ROS)
  • vägledningssystem för lastbilar
  • intelligenta grindar för containerstaplarna
  • gränssnitt för diverse infrastruktur på containergården
  • automationsprogramvara, inklusive gränssnittet mot terminalrapporteringssystemet (TOS)
  • TRUCONNECT® fjärrservice, som ger tillgång till Konecranes världsomfattande nätverk av kranexperter dygnet runt

För mer information:
Media:
Kimmo Nyman, försäljningsdirektör, Hamnlösningar, Konecranes
E-post: Kimmo.nyman@konecranes.com eller telefon: +358 40 537 1956

Investerare och analytiker:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 400 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).