You are here

Konecranes lanserade ARTG-systemet 2.0

Konecranes har lanserat version 2.0 av sitt ARTG-system (Automated Rubber Tired Gantry) vid ett kundtillfälle i Rotterdam i Holland. Systemet kan modifieras och lämpar sig för de flesta befintliga containerterminaler. Vägledningen av lastbilar är automatiserad med fjärrövervakning.

Som det första bolaget i världen lanserade Konecranes år 2013 ett omfattande kommersiellt automatiserat gummihjulsportalkransystem (Automated Rubber Tired Gantry, ARTG). Systemet används idag av ett antal terminaloperatörer. Nyligen tecknade PT Prima Terminal Petikemas, ett dotterbolag till statsägda hamnoperatören PT Pelabuhan Indonesia I (Persero), ett avtal med Konecranes om leveransen av ett ARTG-system.

Konecranes ARTG-systemet 2.0 erbjuder RTG-terminaloperatörer nya fördelar. En av de främsta är hur systemet kan modifieras för de flesta befintliga containerterminaler. Systemet använder utrymmet i containergården väldigt effektivt och lämpar sig därför för nästan alla containerområden. Vägledningen av lastbilar är mångsidig, den är automatiserad med fjärrövervakning. En operatör kan övervaka upp till fem ARTG-kranar samtidigt.

Dessutom är ARTG-systemet 2.0 utrustat med den nyaste kommunikationsteknologin: kontrollsignaler och videosignaler är nu trådlösa. Det här betyder att ARTG-kranarna kan vara dieseldrivna, ingen kabelskena eller fiberoptik behövs.

Konecranes ARTG-systemet 2.0 kommer att ha en ledande roll i utvecklingen av RTG-baserade containerterminaler till helt automatiserad drift.

Ytterligare information:
Tuomo Paukkula, Direktör, Hamnkranar, Konecranes

Epost: Tuomo.paukkula@konecranes.com eller tfn: +358 50 330 2623
 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernen har 16 400 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

Press images

Download high resolution image