You are here

Konecranes lanserar sitt prisbelönta Agilon materialhanteringssystem i Sverige

Konecranes lanserar sitt flerfaldigt prisbelönta Agilon materialhanteringssystem vid mässan Logistik & Transport i Göteborg. Mellan den 5 och 7 november 2018 får svenska företag ta del av fördelarna från automatiserad lagerhantering.

Konecranes Agilon® har använts på cirka 100 platser i Finland, Storbritannien och andra utvalda länder under flera år. Agilon övervakar tillgången på verktyg, delar och komponenter i realtid i verkstäder, produktionsanläggningar och underhållslager. Systemet optimerar den interna logistiken och ökar transaktionskapacitet, transparens och lagringsutrymme. I den senaste applikationen används Agilon i butiker både inomhus och utomhus i form av ”pick & go”-stationer och ersätter därmed paketskåp.

"Agilon har haft ett genombrott inom både industri- och detaljhandeln. Våra kunder drar nytta av fördelarna med avancerad informationshantering, som till exempel exakta inventeringsbalanser. Nu är det dags att erbjuda dessa förmåner även till svenska företag”, säger Tapani Tilus, direktör för Agilon-verksamheten på Konecranes.

Det patenterade och modulära systemet kan användas för att lagra och hantera tusentals olika komponenter. Det kan hantera material av alla former och storlekar upp till 600mm x 400mm x 450mm och som väger upp till 25kg. Varje transaktion är spårbar, eftersom varje objekt som tagits in eller tas bort från systemet är användar-, tid- och datumstämplat. All transaktionsinformation är tillgänglig via en webbtjänst som inkluderar möjligheten att dela tillgänglighetsinformation inom leveranskedjan och skapa automatiska påfyllningsprocesser mellan olika system.

Agilon har fått flera internationella priser och utmärkelser, såsom Red Dot Design award.

För mer information:
Timo Husso, Head of Consulting Services, Agilon, Konecranes
Epost: timo.husso@konecranes.com, tel: +358 40 7158765

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter med ett brett kundregister som innefattar tillverknings- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och tjänster för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernens omsättning uppgick år 2017 till 3 136 miljoner euro. Koncernen har över 16 400 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

Press images

Download high resolution image