You are here

Konecranes levererar den största mobila hamnkranen någonsin till Medelhavsområdet

Under tredje kvartalet 2018 beställde Lorenzini & C. S.r.l. (Lorenzini) en Konecranes Gottwald Model 8-kran. Från och med januari 2019 kommer kranen att hantera containrar i Livorno i Italien.

Model 8-kranen levereras färdigrest och tas sedan i drift på plats. Den kommer att betjäna containerfartyg och conro-fartyg som transporterar containrar, gods på hjul samt fordon. Den dieselelektriska mobila hamnkranen kommer att vara färdigt utrustad för anslutning till elnätet i terminalen för ännu bättre ekoeffektivitet i framtiden.

Enio Lorenzini, VD för Lorenzini & C. S.r.l.: ”I Livorno har vi redan sex stycken högeffektiva mobila hamnkranar från Konecranes, och vi har valt den jättestora Konecranes Gottwald Model 8-kranen som ett tillägg till vår maskinpark. Denna mångsidiga kran svarar mot de utmaningar som ställs av de nya fartygsstorlekar och -typer som vår partner Mediterranean Shipping Company (MSC) använder. Den kan även hantera allmänt gods vid behov. Den största mobila hamnkranen i Medelhavsområdet symboliserar vårt fortsatta föregångarskap.”

Giuseppe Di Lisa, sälj- och marknadsdirektör på affärsenheten Mobila hamnkranar på Konecranes: ”Med den nya kranen kan Lorenzini hantera containrar över 22 rader och med en mycket hög staplingshöjd på däck. Vi är nöjda över att denna nya Model 8-kranen håller på att få fotfäste i Europa.”

Mer information:
Press:
Giuseppe Di Lisa, sälj- och marknadsdirektör, affärsenheten Mobila hamnkranar, Konecranes
E-post: giuseppe.dilisa@konecranes.com eller tfn: +49 211 7102 3771

Investerare:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller tfn +358 20 427 2050

Bildtext:
Konecranes Gottwald Model-8-kranen kommer att komplettera Lorenzinis högpresterande maskinpark av mobila hamnkranar. Bilden visar en liknande kran i arbete.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

Press images

Download high resolution image