You are here

Konecranes levererar två industrikranar till brasiliansk massatillverkare

Konecranes levererar två industrikranar med specialkonstruerade spridarklämmor till CMPC Celulose Riograndense i Brasilien. Beställningen mottogs under andra kvartalet 2018.

Celulose Riograndense producerar massa av kortfibrig eukalyptuscellulosa. Celulose Riograndense har i staden Guaíba i delstaten Rio Grande do Sul en massatillverkningsenhet som har en kapacitet på 1,75 miljoner ton massa, och som betjänar en varierande global marknad.

Celulose Riograndense använder kranar för att lasta ombord massabalar i fabrikens lastområde. De nya Konecranes-kranarna kommer att ersätta befintliga kranar för bättre prestanda och tillförlitlighet i lastningsprocessen. Kranarna kommer att lasta två miljoner ton massa om året.

”CMPC söker partner som kan erbjuda banbrytande lösningar i sina strategiska aktiviteter. För närvarande flyttas 90 procent av massaproduktionen med kranar. När vi väljer Konecranes, väljer vi världsledande säkerhet, kvalitet och tillförlitlighet i branschen”, säger Roberto Hallal, logistikchef på Celulose Riograndense.

Beställningen omfattar två skräddarsydda kranar med specialkonstruerade, justerbara spridarklämmor och vissa smarta funktioner, som till exempel målpositionering. Kranarna styrs via kameror och sensorer från en rörlig förarhytt, som bidrar till ökad säkerhet vid drift. Kranarna kan hantera laster på upp till 16 ton.

”Kranarna bidrar till förbättrad säkerhet och effektivitet när kunden lastar massabalar. Flera halvautomatiska funktioner hjälper kranoperatören att flytta massan snabbt och med hög precision. Kranfunktionerna valdes efter att vi hade studerat kundens lastningsprocess i detalj. Än en gång är förståelse för kundens process det som hjälpte oss att välja rätt lösning”, konstaterar Arto Hujanen, direktör på Paper & Forest Industry på Konecranes.

Den första kranen levereras till Celulose Riograndense i december 2018, medan andra levereras i april 2019.
 

Mer information:
Media:
Leandro Belotto Bosco, Senior Account Executive, Industrikranar Brasilien, Konecranes
E-post: leandro.bosco@konecranes.com eller telefon: +55 11 98170 0847

Arto Hujanen, direktör, Paper & Forest Industry, Konecranes
E-post: arto.hujanen@konecranes.com eller telefon: +358 40 566 8243

Investerare och analytiker:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050
 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).