You are here

Konecranes on saanut BOXHUNTER RTG -nosturitilauksen Israelista

Israelilainen logistiikkayritys Fridenson Logistics on ostanut kaksi Konecranes BOXHUNTER -kumipyöräkonttinosturia (RTG) Ashdodin sataman lähellä sijaitsevaan sisämaan terminaaliinsa. Nosturit toimitetaan syksyllä 2019.

BOXHUNTER RTG -nostureiden suosio kasvaa Israelissa. Kaksi nosturia on jo aiemmin toimitettu Ashdodin sataman lähellä sijaitsevaan toiseen sisämaan terminaaliin. BOXHUNTER on houkutteleva RTG-konsepti sisämaassa toimiville logistiikkayrityksille, sillä nosturit toimitetaan konteissa. Niiden kuljettaminen maalla on helppoa ja pystyttäminenkin käy nopeasti. Ohjaamo on alhaalla ajotien tasalla, joten kontinkäsittely on tehokasta ja luotettavaa, ja ohjaamoon nouseminen ja siitä laskeutuminen nopeaa. BOXHUNTER soveltuu hyvin myös merisatamien konttiterminaaleihin: ”Uudet RTG:t tehostavat Ashdodin terminaalin toimintoja ja ovat tärkeä osa asiakkaille tarjoamaamme korkealuokkaista palvelua”, sanoo Tomer Trop, Chief Operating Officer, Fridenson, Fridenson on yksi Israelin suurimmista logistiikkayrityksistä, jolla on toimintaa kaikissa Israelin satamissa ja lentokentillä.

”Fridensonilla on entuudestaan konttikurottajia. Uudet BOXHUNTER RTG:t täydentävät tätä kalustoa ja lisäävät kontinkäsittelykapasiteettia tulevaisuutta ajatellen”, sanoo Antti Halonen, myyntipäällikkö, Satamaratkaisut-liiketoiminta-alue, Konecranes. ”BOXHUNTERin ohjaamisen oppii nopeasti ja helposti”, Halonen lisää. ”Fridenson arvostaa tätä, sillä heidän kuljettajillaan ei ole kokemusta perinteisistä RTG-nostureista.”

Nyt tilatut BOXHUNTER RTG:t ovat 16-pyöräisiä, ja niissä on BOXHUNTER-toimintakonsepti. Käyttäjällä on suora näkyvyys ajotielle, ja myös konttien kaikki liikkeet näkyvät videokameroiden ja laserskannerien avulla. Fridensonin BOXHUNTER RTG:eissä on sekä automaattinen Auto-TOS reporting raportointijärjestelmä, ja Auto-steering -ominaisuus pitää nosturin ennalta ohjelmoidulla kulkuradalla.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Antti Halonen, myyntipäällikkö, Satamaratkaisut-liiketoiminta-alue, Konecranes
Sähköposti: antti.halonen@konecranes.com tai puhelin: 020 427 2678

Sijoittajat:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: eero.tuulos@konecranes.com tai puhelin: 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 200 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).