You are here

Konecranes toimittaa 26 RTG-nosturia South Carolina Ports Authoritylle Yhdysvaltoihin

Konecranes on saanut 26 kumipyöräkonttinosturin (RTG) tilauksen South Carolina Ports Authorityltä (SCPA) Charlestonista, Yhdysvalloista. Nosturit toimitetaan SCPA:n Charlestonin satamassa sijaitsevaan Wando Welchin terminaaliin ja Inland Port Greeriin. Toimitukset ajoittuvat vuosiin 2019–2020. Kun 26 uutta RTG-nosturia ovat käytössä, SCPA:lla on yhteensä 81 Konecranes RTG -nosturia.

Etelä-Carolinassa toimiva South Carolina Ports Authority (SCPA) omistaa ja hallinnoi julkisia satamapalveluja Charlestonissa sekä sisämaaterminaaleja Greerissä ja Dillonissa.

Uusista RTG-nostureista 24 tilattiin SCPA:n Wando Welchin terminaaliin, joka pyrkii modernisoimaan toimintaansa ja kasvattamaan konttipihansa kapasiteettia. Loput kaksi nosturia toimitetaan Inland Port Greeriin, jossa volyymit ovat kasvussa.

”Tämä on vuodesta 1998 alkaen kuudes ja suurin Konecranes RTG-tilauksemme.  Konecranes RTG -nosturit ovat osoittautuneet parhaiksi kokonaisratkaisuiltaan, toimintaominaisuuksiltaan sekä huollettavuudeltaan, myös pitkällä aikavälillä. Lisäksi paikallinen Konecranes-huolto ja tekninen tuki on erinomaista. Odotamme innolla entistäkin vahvempaa kumppanuutta Konecranesin kanssa”, sanoo Stevenson E. Kemp Jr., PE Senior Director, Terminal Strategy, Facility Operations and Maintenance.

”Asiakassuhteemme South Carolina Ports Authorityn kanssa on entisestään vahvistunut. Olen iloinen tästä merkittävästä tilauksesta, joka on osoitus vahvasta luottamuksesta pitkäjänteistä työtämme kohtaan”, sanoo Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikan alue, Port Solutions, Konecranes.

Tilattujen RTG-nosturien nostokapasiteetti on 50 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Nostureihin tulee aktiivinen kuormanhallintajärjestelmä, joka ehkäisee konttien heiluntaa ja helpottaa siten konttien käsittelyä. Lisäksi nostureissa on automaattiohjaus ja rekan tai trailerin nostonesto sekä sisäänrakennettu valmius erikoistoiminnoille, kuten törmäyksenesto ja rekkojen automaattinen paikoitusjärjestelmä.

Lisätietoja:
Lehdistö
Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikan alue, Port Solutions, Konecranes
Sähköposti: jussi.suhonen@konecranes.com tai puhelin: +1-281-610-2576

Sijoittajat:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: eero.tuulos@konecranes.com tai puhelin: 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 200 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).