You are here

Konecranes toimittaa kaksi teollisuusnosturia brasilialaiselle selluvalmistajalle

Konecranes toimittaa Brasiliassa toimivalle CMPC Cellulose Riograndenselle kaksi teollisuusnosturia räätälöidyillä mekaanisilla tarttujilla. Tilaus saatiin vuoden 2018 toisella vuosineljänneksellä.

Celulose Riograndense valmistaa sellua lyhytkuituisesta eukalyptuksesta. Sen Rio Grande do Sulin osavaltiossa Guaíban kaupungissa sijaitseva tuotantolaitos tuottaa noin 1,75 miljoonaa tonnia sellua maailmanlaajuisesti eri markkinoille.

Celulose Riograndense käyttää nostureita sellupaalien lastaamiseen suoraan laivoihin tehtaan lastausalueella. Uudet Konecranes-nosturit korvaavat nyt käytössä olevat nosturit ja auttavat parantamaan lastausprosessin suorituskykyä ja luotettavuutta. Toimitettavat kaksi nosturia on suunniteltu lastaamaan kaksi miljoonaa tonnia sellua vuodessa.

”CMPC etsii kumppaneita, jotka voivat tarjota edistyksellisiä ratkaisuja strategisiin toimintoihimme. Tällä hetkellä 90 prosenttia selluntuotannostamme tapahtuu nosturien avulla. Valitessamme Konecranes-konsernin valitsimme alansa markkinajohtajan turvallisuuden, laadun ja luotettavuuden”, kertoo Cellulose Riograndensen logistiikkapäällikkö Roberto Hallal.

Tilaus sisältää kaksi räätälöityä nosturia, joissa on erikoissuunnitellut, säädettävät mekaaniset tarttujat sekä Smart Features -älytoiminnot, kuten maaliinajo. Nostureita ohjataan liikuteltavasta ohjaamosta kameroiden ja anturien avulla, mikä auttaa parantamaan toiminnan turvallisuutta. Nosturit voivat käsitellä kuormia aina 16 tonniin asti.

”Toimitettavat nosturit auttavat parantamaan asiakkaan sellupaalien lastausprosessin turvallisuutta ja tehokkuutta. Useat puoliautomaattiset toiminnot auttavat nosturin käyttäjää siirtämään sellupaalit nopeasti ja tarkasti. Ennen nosturiin asennettavien toimintojen valintaa tutkimme tarkkaan asiakkaan lastausprosessin. Jälleen kerran asiakkaan prosessin ymmärtäminen oli avaintekijä oikean ratkaisun valinnassa”, kertoo Konecranes-konsernin paperi- ja metsäteollisuustoimialan johtaja Arto Hujanen.

Ensimmäinen nosturi tullaan toimittamaan Celulose Riograndenselle joulukuussa 2018 ja toinen huhtikuussa 2019.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Leandro Belotto Bosco, asiakasjohtaja, teollisuusnosturit, Brasilia, Konecranes
Sähköposti leandro.bosco@konecranes.com tai puhelin +55 11 98170 0847

Arto Hujanen, johtaja, paperi- ja metsäteollisuus, Konecranes
Sähköposti arto.hujanen@konecranes.com tai puhelin +358 40 566 8243

Sijoittajat ja analyytikot:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti eero.tuulos@konecranes.com tai puhelin +358 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 16 200 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).