You are here

Multi-Link Terminals Ltd Oy beställer en Konecranes hamnkran till sin terminal i Helsingfors i Finland

Multi-Link Terminals Ltd Oy är verksamt i Helsingfors hamn i Nordsjö, och företaget har beställt en stor Konecranes hamnkran (ship-to-shore, STS). Avtalet tecknades i februari 2018 och kranen kommer att levereras under 2019.

Multi-Link Terminals Ltd Oy (MLT) har varit en långvarig kund hos Konecranes. Den Konecranes STS-kran som nu beställts kommer att ha en spännvidd på 48 m, en lyfthöjd på 31 m, en räckvidd på 40 m och en räckvidd bakåt på 20 m, vilket gör den till den största Konecranes STS-kranen med stor spännvidd som någonsin byggts.

Med den nya kranen kommer MLT kunna utnyttja utrymmet i terminalen i Nordsjö på bästa möjliga sätt. Kranen kommer att plocka, stapla och lagra containrar mellan sina ben och kan mata ut containrar till containergården och lastbilar från baksidan. Med den nya kranen kommer MLT att kunna ta emot större fartyg, såsom LNG-drivna containerfartyg som Containerships Plc kommer att sätta in på sina rutter inom Baltikum under 2018.

Kranen kommer att utrustas med en spridare som lyfter en container åt gången samt med avancerade funktioner som t.ex. fartygsprofilering, containerpositionering och TRUCONNECT®-fjärrövervakning. Ville Hoppu, försäljningschef, Konecranes Hamnkranar: ”Multi-Link Terminals har länge varit vår kund. De nya containerfartygen kommer snart att ankomma till deras terminal i Nordsjö, och denna STS-kran kommer att betjäna dem effektivt.” Dirk van Assendelft, VD, Multi-Link Terminals Ltd Oy: ”Vi är entusiastiska över att få en så modern kran i vår maskinpark. Den kommer att ta oss till nästa nivå beträffande prestandan. Vi är stolta över att vara en del i projektet ”Door2Lng” som leds av Containerships Plc och samfinansieras av EU via fonden Connecting Europe Facility”.

För mer information:

Media:
Ville Hoppu, försäljningschef, Konecranes Hamnkranar
E-post: ville.hoppu@konecranes.com eller telefon: +358 40 524 9411

Investerare:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 400 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).