You are here

Muutoksia Konecranes Oyj:n johtoryhmässä

Stock exchange release

KONECRANES OYJ  PÖRSSITIEDOTE  7. kesäkuuta 2018 klo 09:00

Muutoksia Konecranes Oyj:n johtoryhmässä

Minna Aila (s. 1966) on nimitetty markkinointi- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi vastuualueenaan markkinointi, viestintä, yritysvastuu, yhteiskuntasuhteet ja työturvallisuus. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1. syyskuuta 2018 ja raportoi toimitusjohtaja Panu Routilalle. Täten konsernin johtoryhmä tulee kasvamaan yhdellä jäsenellä.

Aila siirtyy Konecranesille Nokialta, jossa hän on työskennellyt yhteiskuntasuhdejohtajana vuodesta 2015 lähtien.  Ennen Nokiaan siirtymistään Aila on työskennellyt useissa johtotehtävissä markkinoinnin, viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden alalla Outotecissä, Finanssialan keskusliitossa ja Elcoteq SE:ssä. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. 

Konecranesin nykyinen markkinointi- ja viestintäjohtaja Mikael Wegmüller siirtyy uusiin tehtäviin Konecranes Ranskan Managing Director-rooliin.

“Minna Aila on vahva ja näkemyksellinen johtaja. Hänellä on laaja kokemus ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä markkinointiin, yhteiskuntasuhteisiin ja yritysvastuuseen. Olen iloinen saadessani toivottaa Minnan tervetulleeksi Konecranesille keskellä käynnissä olevaa integraatiota. Minnan tausta globaalissa valmistus- ja teknologiateollisuudessa yhdistettynä kokemukseen muutosviestinnästä sekä markkinoinnin transformaatiosta tuo ihanteellisen yhdistelmän osaamista ja kokemusta Konecranesin jokapäiväiseen johtoryhmätyöskentelyyn. Haluan samalla esittää vilpittömät kiitokseni Mikaelille hänen tähänastisesta hienosta urastaan Konecranesilla ja toivottaa hänelle onnea uuteen tehtävään”, sanoo Panu Routila, Konecranesin toimitusjohtaja.

1. syyskuuta 2018 alkaen johtoryhmään kuuluvat seuraavat jäsenet:

Panu Routila, toimitusjohtaja
Teo Ottola, finanssijohtaja, toimitusjohtajan sijainen
Fabio Fiorino, liiketoiminta-alueen johtaja, Kunnossapito
Mikko Uhari, liiketoiminta-alueen johtaja, Laitteet
Mika Mahlberg, liiketoiminta-alueen johtaja, Satamaratkaisut
Juha Pankakoski, teknologiajohtaja
Minna Aila, markkinointi- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Timo Leskinen, henkilöstöjohtaja
Sirpa Poitsalo, lakiasiainjohtaja

KONECRANES OYJ

Panu Routila
toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA

Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes Oyj
puh. 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telkat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 16 200 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com