You are here

Toll beställde över 40 Konecranes truckar

Det globala transport- och logistikföretaget Toll Group har beställt över 40 truckar till sin verksamhet i Australien via Konecranes australiensiska distributör United Forklift and Access Solutions.

Den stora beställningen omfattar ett brett sortiment av gaffeltruckar, containertruckar och reachstackers, alla skräddarsydda för att uppfylla Tolls stränga krav och det hårda klimatet och de avlägsna områdena i Australien. Alla maskiner utrustas med TRUCONNECT® fjärrövervakning och ett antal skräddarsydda funktioner som bidrar till bättre säkerhet, produktivitet och pålitlighet.

Toll lade beställningen under tredje kvartalet 2018 och leveranserna inleds i början av 2019 till Tolls driftställen runtom i Australien. Uniteds landsomfattande nätverk av servicefilialer och vägfordon kommer att tillhandahålla underhåll och teknisk support.

Patrik Lundbäck, försäljningsdirektör på Konecranes affärsenhet Lift Trucks säger: ”Vi är mycket glada och hedrade över att ha fått en så stor beställning från Toll. Det är en av de största truckbeställningarna någonsin för Konecranes, och Australien är en av våra största marknader. Via vår distributör United Forklifts and Access Solutions har Konecranes levererat över 500 lyfttruckar till kunder i Australien under de senaste 20 åren.”

Trent Osborne, General Manager of Marketing, Sales and Distribution på United Forklift and Access Solutions säger: ”Vi hade ett mycket starkt utbud av skräddarsydda, innovativa kvalitetsprodukter från Konecranes, och detta kombinerat med vår nationella service som omfattar hela Australien erbjöd Toll den lösning och support de behövde.”

Toll Group ingår i Japan Post Holdings och är ett transport- och logistikföretag med verksamhet inom väg- och spårtrafik, sjö- och luftfart samt lager. Bolaget har tre huvudverksamheter: Global Forwarding, Global Logistics och Global Express Services och cirka 1 200 driftställen i ungefär 50 länder.

Mer information:
Andreas Falk, direktör, Lift Trucks, Konecranes
E-post: andreas.falk@konecranes.com eller telefon: +46 73 335 70 70

Carl M. Gustavsson, marknadsföringschef, Lift Trucks, Konecranes
E-post: carl.gustavsson@konecranes.com eller telefon: +46 70 087 40 66

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).