You are here

Warrenpoint Port fortsätter att investera i och förlita sig på mobila hamnkranar från Konecranes

Warrenpoint Port (Warrenpoint) beställde i juni 2018 en Konecranes Gottwald modell 3 mobil hamnkran. Ordern är en del av den nordirländska hamnens 25-åriga tillväxtplan.

Den nya kranen kommer från september 2018 att bidra till en betydande förbättring av effektiviteten och öka kapaciteten i Warrenpoints hanteringsverksamhet. Kranen är en drivfjäder för fortsatt handelstillväxt i Nordirlands näst största hamn.

Clare Guinness, CEO, Warrenpoint, kommenterar: “Den nya kranen kommer att säkerställa att vi kan fortsätta leverera kundservice av hög kvalitet och hjälper oss att attrahera ny verksamhet för att öka den årliga genomströmningen till över 4 miljoner ton. Den kommer att öka kapaciteten och effektiviteten genom snabbare lastning och avlastning av varor samt färre driftstopp. Det här utgör den första delen av en ny betydande investeringsplan för hamnen, efter publiceringen av vår Masterplan, när vi förbereder för handeln efter Brexit.”

Neil Griffiths, regionaldirektör för försäljning och service, Konecranes affärsområde Hamnlösningar, förklarar: “Warrenpoint är den fjärde största hamnen på ön Irland och betjänar både Nordirland och Republiken Irland. Warrenpoint har för närvarande fem Konecranes Gottwald mobila hamnkranar, och vi är stolta över att de återigen väljer vår ekoeffektiva teknik för att stödja deras långsiktiga tillväxt. Den nya kranen kommer att hjälpa Warrenpoint att dra ytterligare fördelar av hamnens fördelaktiga geografiska läge nära gränsen till Republiken Irland.” 

Warrenpoint, som år 2017 hanterade rekordhöga 3,56 miljoner ton gods, värderat till cirka 7 miljarder euro (6,2 miljarder pund), hanterar ett brett spektrum av varor inklusive spannmål, timmer, stål och cement och erbjuder ett komplett utbud av tjänster inklusive container och frakt.

Den 25-åriga tillväxtplanen, som förutspår en fortsatt tillväxt i handeln efter Brexit, presenterades tidigare i år. Hamnmyndigheterna förutser en betydande ökning av handeln under de kommande årtiondena, den för Warrenpoint viktiga ro-ro frakten förväntas öka upp till 80 % till och med 2040.

Den nya kranen är en Konecranes Gottwald modell 3 mobil hamnkran i G HMK 3405 varianten med två linor. Den ger en maximal lyftkapacitet på 100 ton och har en räckvidd på upp till 46 m.

Ytterligare information:
Media:
Neil Griffiths, regiondirektör för försäljning och service, Hamnlösningar, Konecranes
E-post: neil.griffiths@konecranes.com eller telefon: +44 1295 676 210

Investerare och analytiker:
Eero Tuulos, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller telefon +358 20 427 2050

Bildtext:
En Konecranes Gottwald modell 3 mobil hamnkran kommer från september 2018 att bidra till fortsatt tillväxt för Nordirlands näst största hamn, Warrenpoint. Bilden visar en liknande kran som hanterar allmän last.

Konecranes är en världsledande koncern av Lifting Businesses™ med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

Press images

Download high resolution image