You are here

Warrenpoint Port jatkaa investointeja ja luottaa Konecranes-mobiilisatamanostureihin

Warrenpoint Port (Warrenpoint) tilasi kesäkuussa 2018 Konecranes Gottwald Model 3 -mobiilisatamanosturin. Tilaus on osa pohjoisirlantilaisen sataman seuraaville 25 vuodelle laatimaa kasvusuunnitelmaa.

Syyskuussa 2018 käyttöön otettava uusi nosturi lisää merkittävästi Warrenpointin tehokkuutta ja kontinkäsittelykapasiteettia. Pohjois-Irlannin toiseksi suurin satama tavoittelee kauppaliikenteen jatkuvaa kasvua.

Clare Guinness, CEO, Warrenpoint, kommentoi: ”Uusi nosturi varmistaa, että pystymme jatkossakin tarjoamaan asiakkaillemme laadukasta palvelua ja houkuttelemaan uutta liiketoimintaa. Tavoitteenamme on kasvattaa vuotuista konttiliikennettä yli 4 miljoonaan tonniin. Nosturi lisää kapasiteettia ja tehokkuutta, sillä se nopeuttaa tavaroiden lastaamista ja purkamista ja vähentää seisonta-aikoja. Hankinta on ensimmäinen osa sataman uutta merkittävää investointisuunnitelmaa. Se on jatkoa yleissuunnitelmalle, jolla valmistaudumme Brexitin jälkeiseen kauppaliikenteeseen.”

Neil Griffiths, Regional Sales & Service Director, Konecranes Port Solutions, sanoo: ”Warrenpoint on Irlannin saaren neljänneksi suurin satama, ja se palvelee sekä Pohjois-Irlannin että Irlannin tasavallan liikennettä. Warrenpointilla on tällä hetkellä käytössään viisi Konecranes Gottwald -mobiilisatamanosturia. Olemme ylpeitä, että he luottavat pitkän aikavälin kasvua tavoitellessaan edelleen meidän ekotehokkaaseen teknologiaamme. Warrenpointilla sijaitsee lähellä Irlannin tasavallan rajaa, ja uuden nosturin ansiosta satama pystyy hyödyntämään tätä entistä paremmin.”

Warrenpointin sataman kautta kulkee monenlaista rahtia, kuten viljaa, puutavaraa, terästä ja sementtiä, ja sen monipuolisiin palveluihin kuuluvat muun muassa kontti- ja rahtipalvelut. Vuonna 2017 satamassa käsiteltiin ennätykselliset 3,56 miljoonaa tonnia rahtia, joka oli arvoltaan noin 7 miljardia euroa (6,2 miljardia puntaa).

Satama julkisti aiemmin tänä vuonna 25 vuoden kasvusuunnitelman, jossa ennakoidaan jatkuvaa kauppaliikenteen kasvua Brexitin jälkeiselle ajalle. Satamaviranomaiset odottavat kauppaliikenteen kasvavan tulevina vuosikymmeninä merkittävästi ja esimerkiksi Warrenpointille tärkeän roro-rahdin lisääntyvän jopa 80 prosenttia vuoteen 2040 mennessä.

Uusi Konecranes Gottwald Model 3 -mobiilisatamanosturi on G HMK 3405 -kaksiköysinosturi. Sen nostokapasiteetti on 100 tonnia ja ulottuvuus 46 metriä.

Lisätietoja:
Neil Griffiths, Regional Sales & Service Director, Konecranes Port Solutions
Sähköposti: neil.griffiths@konecranes.com tai puhelin: +44 1295 676210

Sijoittajat:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: eero.tuulos@konecranes.com tai puhelin: 020 427 2050

Kuvateksti:
Syyskuussa 2018 käyttöön otettava Konecranes Gottwald Model 3 -mobiilisatamanosturi tukee Pohjois-Irlannin toiseksi suurimman sataman Warrenpointin jatkuvaa kasvua. Kuvassa vastaavanlainen nosturi käsittelee yleisrahtia.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 200 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

 

Press images

Download high resolution image