You are here

KCI Konecranes vahvistaa asemaansa Kiinassa

KCI Konecranes on solminut yhteisyrityssopimuksen Shanghai Qingjie Colour-Coated Steel Sheet Co., Ltd:n ja Euro Mechanical & Electronic Co., Ltd:n kanssa. Yhteisyrityksen nimeksi tulee Shanghai High Tech Industrial Crane Co. Ltd. Samalla yhteisyritys allekirjoitti lisenssi- ja tavaramerkkisopimukset KCI Konecranesin kanssa.

Yhteisyrityksestä Shanghai Qingjie Colour-Coated Steel Sheet Co., Ltd:llä on 63 %:n omistusosuus, KCI Konecranesilla 25 %:n ja Euro Mechanical & Electronic Co., Ltd:llä 12 %:n omistusosuus.

Uudessa täysin omistamassaan Kiinan tehtaassa Shanghaissa KCI Konecranes valmistaa nostimia, jotka ovat teollisuusnosturien avainkomponentteja. Nostureita on hankala kuljettaa pitkiä matkoja, jolloin nosturit valmistetaan tavallisesti paikallisesti. Edistääkseen nostintensa menekkiä Kiinassa, KCI Konecranes on perustamassa verkoston paikallisista nosturivalmistajista, jotka käyttävät yksinomaan KCI Konecranesin tehokasta nosturirakennusteknologiaa ja komponentteja.

Yhteisyritys tulee valmistamaan lisenssillä KCI Konecranesin teollisuusnostureita ja siitä tulee osa KCI Konecranesin nosturivalmistajien verkostoa Kiinassa. Shanghai High Tech Industrial Crane Co. keskittyy Shanghain alueeseen.

Yhteisyrityksen rekisteröiminen on käynnissä ja sen odotetaan olevan täydessä toiminnassa vuoden 2003 alussa.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Vuonna 2001 konsernin liikevaihto oli 756 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.

Lisätietoja antaa:

Konecranes International Oyj
Matti Ruotsala, toimitusjohtajan varamies
Puh. 020 427 2007