You are here

KCI Konecranesille Erikoisnosturitilaus Meksikosta

Konecranes VLC on saanut lisätilauksen TMM Puertos y Terminales, S.A. de C.V:ltä. Tilaus käsittää neljä Konecranesin kumipyöräkonttinosturia (Rubber Tyred Gantry Cranes, RTG) Meksikon toiseksi suurimmalle satamalle Operadora Portuaria de Manzanillo (OPM). Tyypillisesti tällaiset nosturit maksavat noin 1,2 – 1,5 milj. euroa/nosturi. Toimitus tapahtuu kesäkuussa 2003.

Manzanillon satamatoiminnan voimakkaan kasvun seurauksena terminaalioperaattori Operadora Portuaria de Manzanillo (OPM) on saanut Meksikon hallitukselta luvan laajentaa terminaaliaan 500 metrillä ja satama-aluetta 29 lisäaarilla (12 ha). OPM on Transportacion Maritima Mexicanan (TMM) ja Stevedoring Services of American (SSA) välinen yhteisyritys.

Laajennuksen myötä Manzanillosta tulee pääsatama Meksikoon ja Yhdysvaltoihin suuntautuvaan tavaraliikenteeseen. Neljän Konecranes RTG-nosturin hankinta on osa laajentumisen ensimmäistä vaihetta. OPM:llä on ollut käytössään Konecranesin RTG-nostureita Manzanillon satamassa vuodesta 1998. “Tämä jatkotilaus on osoitus Konecranes RTG-mallin kilpailukyvystä ja odotamme, että RTG:stä tulee korkeaan kontinkäsittelykapasiteettiin keskittyvien operaattoreiden ensisijainen valinta”, sanoi Konecranes VLC:n toimitusjohtaja Mikko Uhari.

Nosturit valmistetaan Suomessa ja ne toimitetaan terminaaliin täysin asennettuina. Näiden 16-pyöräisten RTG-nosturien nostokapasiteetti on 50 tonnia. Niiden nostokorkeus on 18 m ja jänneväli 23 m (eli niiden alle mahtuu viisi konttia päällekkäin ja pukin jalkojen väliin ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain). Nostureissa ovat uudenaikaisimmat käyttöominaisuudet kuten heilunnanesto, tarkkuuskohdistus sekä Konecranesin taajuusmuuttajat.

Kun nämä neljä RTG-nosturia on toimitettu, Pohjois- ja Väli-Amerikassa on toiminnassa yhteensä 103 Konecranesin uuden sukupolven RTG-nosturia.

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes toimii kaikilla teollisuus- ja satamanosturimarkkinoiden alueilla. Vuonna 2001 konsernin liikevaihto oli 756 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa

Lisätietoja antavat:

Konecranes VLC Oy

Tuomas Saastamoinen, myyntijohtaja
email: tuomas.saastamoinen@konecranes.com
puh. 020 427 11, fax: 020 427 2599

Dick Russell, myyntijohtaja,
email: ocnpower@aol.com
puh. +1-973-575 5775,
fax: +1-973-575 5850