You are here

Tilannekatsaus Baan-prosesseista

Stock exchange release

Epäonnistuneeseen OMNIMAN ERP –projektiin liittyvät oikeusprosessit jatkuvat edelleen. Tukholmassa käytävä välimiesoikeudenkäynti Baan Company N.V:tä vastaan jatkuu, mutta prosessi on edennyt hitaasti. Lopullinen käsittely asiassa pidettäneen kesän 2003 kuluessa. Välimiesoikeudenkäynnissä KCI Konecranes vaatii vahingonkorvausta Baanilta ja Baan on puolestaan esittänyt vastakanteen KCI Konecranesia vastaan. KCI Konecranes ilmoitti välimiesoikeudenkäynnin alkamisesta pörssitiedotteessaan 26.2.2001.

KCI Konecranes on hakenut useita turvaamistoimia Baania ja sen emoyhtiötä Invensys International B.V:tä vastaan Alankomaissa, minkä seurauksena mm. vastaajien konserniin kuuluvaa omaisuutta on saatu menestyksellisesti asetettua takavarikkoon.

Baan/Invensys ovat käynnistäneet oikeudenkäynnin KCI Konecranesia ja sen yhdysvaltalaista tytäryhtiötä sekä Novasoft Information Technology, Inc:iä vastaan yhdysvaltalaisessa Kalifornian pohjoisen piirin tuomioistuimessa vaatien mm. vielä yksilöimätöntä ja myöhemmin oikeudenkäynnissä täsmennettävää vahingonkorvausta, jonka määrän kantajat ilmoittavat uskovansa olevan vähintään 50 miljoonaa USD sekä näiden lisäksi sakkoluonteisia vahingonkorvauksia väitetyistä sopimusrikkomuksista sekä erinäisillä muilla väitetyillä perusteilla. Taustan ja asianosaisten osalta kanne liittyy läheisesti yllä mainittuun välimiesoikeudenkäyntiin, joka on vireillä Tukholmassa.

KCI Konecranes katsoo, että yhdysvaltalaisessa tuomioistuimessa esitetyt vaatimukset ovat täysin perusteettomia ja ryhtyy kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin etujensa suojaamiseksi ja saadakseen korvauksen kaikista oikeudenkäynnin aiheuttamista kustannuksista ja muista vahingoista.

“Vaikuttaa siltä, että Baan ja Invensys käyttävät kaikkia mahdollisia keinoja vahvistaakseen omaa ja heikentääkseen meidän asemaamme näissä riidoissa. Pidämme valitettavana, että meiltä vaaditaan suhteettomia määriä vailla mitään tosielämässä olevaa perustetta tai kiinnekohtaa”, toteaa toimitusjohtaja Stig Gustavson.

Lisätietoja antaa:
KCI Konecranes International Oyj
Toimitusjohtaja Stig Gustavson, puh. 0400 411 119