You are here

Bilindustrin in Nordamerika väljer KCI Konecranes

KCI Konecranes har fortsatt framgång som leverantör till den nordamerikanska bilindustrin. Många betydande nya beställningar under de senaste tre månaderna.

"KCI Konecranes kombination av sofistikerad lyftutrustning och förebyggande kranunderhåll skapar mervärde för de nordamerikanska biltillverkarna”, säger Doug Maclam, som är marknadsföringsdirektör för Konecranes America Inc. ”Våra kunder kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet dvs. att bygga bilar samtidigt som de kan lita på att materialhanteringen löper problemfritt. KCI Konecranes avancerade automationssystem och fjärrdiagnostik är exakt vad biltillverkarna vill ha för att maximera produktiviteten."

Hyundai Motor Company bygger sin första amerikanska bilfabrik i Montgomery, Alabama. Hyundai Motor Manufacturing Alabama kommer att bygga 300.000 fordon och motorer årligen. Fabriken inleder tillverkningen år 2005. KCI Konecranes förser fabriken med kranar och annan lyftrustning. Fabriken kommer att tillverka och montera den nya generationens populära Sedanmodellen Sonata och sportbilen Santa Fe (SUV) för den nordamerikanska marknaden.

Totalt omfattar beställningen nio högeffektiva pressverkstadskranar inklusive installering, igångsättning och utbildning för kranoperatören. Kranarna levereras fr.o.m. februari 2004 och tillverkas vid KCI Konecranes verkstad i Houston, Texas.

Hyundais kranar är utrustade med moderna automationssystem och fjärrdiagnostik såsom automatiserad hantering och lagring av bandstål på rulle, automatiserad hantering av pressverktyg och automatiserad skrotbalshantering. Samtliga kranar är utrustade med fjärrdiagnostik som möjliggör att Konecranes och Cran Pro (Konecranes nordamerikanska serviceorganisation) kan följa med kranens funktioner oberoende av varhelst i världen respektive kransakkunnig råkar befinna sig.

En annan beställning erhölls av Sonora Forming Technologies, som hör till Magna International koncernen, en ledande global leverantör av avancerade bilsystem. Sonora bygger en ny pressverkstad i Hermosillo, Mexiko. Beställningen omfattar nio kranar som används för verktygshantering, hantering av bandstål på rulle, verktygsunderhåll och i kvalitetslaboratioriet.

Kranarna levereras under april-juni 2004 och tillverkas också de vid KCI Konecranes verkstad i Houston, Texas.

Övriga beställningar från biltillverkare i Nordamerika inkluderar motsvarande kranar till Drive Automotive (tillhör Magna koncernen) i Greenville, SC och till General Motors i Doraville, GA.

Ytterligare information lämnas av

Konecranes America Inc.
Doug Maclam, Direktör, Försäljning och Marknadsföring,
Tel. +1 281 582 3315 eller
e-mail doug.maclam@konecranes.com

Det här meddelandet och en bild är tillgänglig under internetadressen www.kcigroup.com på “Latest Press Releases”.

Konecranes America Inc. är koncernens nordamerikanska dotterbolag som specialiserar sig som leverantör av elektriska tunga traverskranar till ett stort antal industrier.

KCI Konecranes är en verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (47% av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26%) och Specialkranar (27%). KCI Konecranes har verksamhet inom alla delområden inom marknaden för industrikranar och hamnkranar. År 2002 omsatte koncernen 714 miljoner euro med 4400 anställda i 34 länder runt hela världen.