You are here

Framgång för KCI Konecranes i rättegång mot Invensys/Baan i Kalifornien

Stock exchange release

KCI Konecranes yrkande om att den talan som Invensys och Baan väckt mot KCI Konecranes i federal domstol i Kalifornien skall hänskjutas till avgörande genom skiljedom har bifallits.

KCI Konecranes offentliggjorde i ett börsmeddelande 29.10.2002 att Baan/Invensys väckt talan mot KCI Konecranes vid Förenta Staternas distriktsdomstol för Kaliforniens norra distrikt. Kärandena påstod att skadeersättningarna skulle uppgå till minst USD 50 miljoner och därutöver krävde de ersättningar av straffnatur för ett påstått avtalsbrott och ett antal övriga påstådda handlingar. KCI Konecranes yrkade att talan skulle avvisas i sin helhet eller hänskjutas till behandling genom skiljedom i Stockholm där ett skiljemannaförfarande redan pågår gällande samma projekt.

Förenta Staternas distriktsdomstol i Kalifornien biföll KCI Konecranes yrkande och hänskjöt alla delar gällande tvistemålet mellan kärandena och KCI Konecranes Abp och KCI Konecranes Inc. för behandling vid Stockholms Handelskammarens Skiljedomsinstitut.

Skiljemannaförfarandet i Stockholm mot Baan Company N.V. fortsätter. I skiljemannaförfarandet kräver KCI Konecranes skadestånd av Baan gällande ett havererat dataprojekt år 1998. Baan har ett motkrav på KCI Konecranes.

Enligt nyheter i massmedia kommer Invensys att sälja Baan. En eventuell försäljning förväntas inte inverka på skiljemannaförfarandet.

Vidare information lämnas av

KCI Konecranes Abp
Stig Gustavson, VD och koncernchef
Tel: +358 20 427 2000