You are here

KCI Konecranes containerkran till Kotka i Finland

KCI Konecranes har fått en nybeställning på en containerkran för kajmontage till hamnen i Kotka i Finland. Beställningen har ett värde på över EUR 4 miljoner. Kranen levereras i december år 2004.

Containertrafiken vid hamnen i Kotka har ökat med över 10 % under år 2003. Kranen ingår i Kotka’s investeringsprogram för att öka conteinerhanteringskapaciteten vid Mussalo terminalen. Utvidgningen av kajen har redan påbörjat.

KCI Konecranes har tidigare levererat sammanlagt fyra containerkranar till Kotka. Den senaste levererades år 2002. ”Vi har varit mycket nöjda med kranarna och Konecranes lokala serviceteam, ” säger Kimmo Naski, VD vid hamnen i Kotka och tillade ” vi ser framemot ett nytt lyckat projekt”.

Alla fyra kranar underhålls av KCI Konecranes.

Containerkranen är av Panamaxstorlek med en lyftkapacitet på

40 ton och räckvidden är 36 m. Kranen motsvarar de två senaste kranarna som levererades till hamnen. Den nya kranen kan användas i en vindhastighet upptill 25 m/s, vilket ökar tillgängligheten under kraftig vind. Kranen baserar sig på KCI Konecranes modernaste teknologi inom containerkranar.

KCI Konecranes är exceptionell som leverantör av containerkranar eftersom företaget tillverkar själv kranens växelströmsdrifter. Detta gynnar kunden i form av snabb och samtidigt kunnig service från en och samma källa, KCI Konecranes.

Ytterligare information lämnas av

Konecranes VLC Corporation
Mika Mahlberg, Direktör, Containerkranar, tel. +358-20 427 2630
eller e-post mika.mahlberg@konecranes.com

Det här meddelandet och en bild är tillgänglig under internetadressen www.kcigroup.com på “Latest Press Releases”.

Konecranes VLC Corporation hör till KCI Konecranes- Koncernens Specialkranar-affärsområde och har specialiserat sig på kranar för hamnar, terminaler och skeppsvarv.

KCI Konecranes är en verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (47% av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26%) och Specialkranar (27%). KCI Konecranes har verksamhet inom alla delområden inom marknaden för industrikranar och hamnkranar. År 2002 omsatte koncernen 714 miljoner euro med 4400 anställda i 34 länder runt hela världen.