You are here

KCI Konecranes har slutfört japanskt joint venture avtal

Stock exchange release

Den 6 november 2002 tecknade KCI Konecranes ett avtal med japanska Meidensha Corporation (som räknas till Sumitomo sfären) om ett joint venture partnerskap i Japan. De berörda partnerna har bekräftat joint venture avtalet den 25 april 2003.

KCI Konecranes har en ägarandel om 49% i joint venture bolaget Meiden Hoist System Company Ltd (MHS) och en option att öka andelen till 65 % före den 31 mars 2008.

Sedan november 2002 har MHS följt en överenskommen verksamhetsplan. MHS strategi bygger på att tillämpa KCI Konecranes CXT telferteknologi i sin tillverkning. MHS har nu erhållit ett tillverkningslicens för teknologin som godkänts av säkerhetsmyndigheterna i Japan. Vidare har teknologin anpassats till lokala industristandarder och tekniska data. De nya telfrarna kommer att marknadsföras i Japan under varunamnet MXT.

Lanseringen av den nya telfern på den japanska marknaden startade 1.4.2003. Produktvisningar har organiserats i sju stora städer runt hela landet. De första beställningarna har bokats och marknadsföringssatsningarna fortsätter.

"Detta utgör en betydande milstolpe för KCI Konecranes i Japan. Japan som är en av världens största lintelfermarknader utgör en betydande potential för KCI Konecranes. Trots att den japanska marknaden ligger på en historiskt sett låg nivå är vi överraskade över hur stark den fortfarande är och vi gläder oss över det mottagande som MXT-telfern har fått”, säger Arto Juosila, KCI Konecranes Vice VD i koncernen och VD för Asien-Stillahavsområdet.

MHS högkvarter kommer att ligga vid fabriken i Nagoya.

 

Vidare information lämnas av

KCI Konecranes Abp
Rainer Aalto, Direktör, Affärsutveckling
Tel. +358-20 427 2002

Arto Juosila, Vice VD i koncernen, VD Asian och Stillahavsregionen
Tel. + 81 9051137831

KCI Konecranes är en världsledande verkstadskoncern specialiserad på avancerad lyftutrustning och underhållstjänster. Koncernen har en årsomsättning på 714 miljoner euro och 4400 anställda i 34 länder runt hela världen.