You are here

KCI Konecranes jatkaa valikoitujen yritysostojen sarjaa

KCI Konecranes osti 10.2.2003 houstonilaisen CraneMann Inc:in liiketoiminnot USA:ssa.

CraneMann Inc. on vuonna 1990 perustettu perheyritys, joka on kasvanut täyden palvelun nosturitoimittajaksi. Se tarjoaa kunnossapitoa, varaosia, teollisuus- ja erikoisnostureita.

CraneMann Inc:n liikevaihto oli vuonna 2001 lähes 10 milj. dollaria ja sen palveluksessa on 35 työntekijää.

Tällä ostolla kasvatetaan edelleen kunnossapitopalvelujemme ja Erikoisnosturit saavat jalansijan uudessa asiakassegmentissä.

Yhtiö on menestyksekkäästi toimittanut nostureita myös Yhdysvaltain ulkopuolelle, etenkin Meksikoon ja latinalaiseen Amerikkaan. Se on myös panostanut huomattavasti myyntiinsä polttoaineteollisuudelle. Vuodesta 1997 CraneMann on toimittanut 25 erikoisnosturia öljynporauslautoille. Tässä liiketoiminnassa tullaan todennäköisesti jatkossa käyttämään KCI Konecranesin komponentteja.

KCI Konecranes järjestää yhtiön toiminnot myynti- ja huoltoyhtiöksi. Nosturivalmistus ja suunnittelutoiminnot yhdistetään Houstomissa sijaitsevaan Konecranes American kanssa. Crane Pro Services –verkoston (KCI Konecranes Pohjois-Amerikan huolto-organisaatio) avulla huolto- ja varaosatoiminnan odotetaan kasvavan nopeasti.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes on maailman johtava raskaiden prosessinostureiden valmistaja. KCI Konecranes on myös satamien massa- ja konttitavaran käsittelyyn tarkoitettujen nostureiden maailmanlaajuinen toimittaja sekä telakkanostureiden johtava toimittaja. Vuonna 2001 konsernin liikevaihto oli 756 milj. euroa. Sillä on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.

Lisätietoja antavat:

Teuvo Rintamäki, finanssijohtaja
puh. 020 427 2040

Tom Sothard, johtaja, Kunnossapitopalvelut
puh. +1-937-525 5543