You are here

KCI Konecranes kommenterar helårsresultatet 2003

Stock exchange release

Efterfrågan på industrikranar i Europa och Nordamerika är på låg nivå och en snabb återgång till tillväxt förväntas inte.

Efterfrågan på underhållstjänster fortsätter att växa trots lägre beläggning inom de flesta kundindustrierna. Tillväxten är dock långsammare än förut.

De effektivitetshöjande åtgärderna och kapacitetsanpassningarna som nämndes i delårsrapporten 6.5.2003 fortsätter och har ytterligare intensifierats. De enskilda åtgärderna i detta effektivitets- och rationaliseringsprogram har nu fastslagits. Totalt förväntas åtgärderna leda till ca. 7 miljoner euro i engångskostnader. Åtgärderna berör flera av koncernens dotterbolag i Nordamerika och Europa, inkl. Finland.

Beträffande den underliggande vinstnivån upprepar vi det vi sade i januari-mars delårsrapporten:” Den resultatnivå som uppnåddes under år 2002, kan uppnås också i år, men affärsklimatet är synnerligen krävande.” Som en följd av de ovannämnda engångskostnaderna kommer KCI Konecranes totala rörelsevinst dock att ligga under fjolårsnivån.

Delårsrapporten över januari-juni 2003 offentliggörs 7.8. 2003 kl. 10.00 finsk tid.

Ytterligare information lämnas av

Stig Gustavson, VD och koncernchef, tel. +358-20 427 2000
Teuvo Rintamäki, Finansdirektör, tel. +358-20 427 2040