You are here

KCI Konecranes kommentoi vuoden 2003 tuloskehitystä

Stock exchange release

Teollisuusnosturien kysyntä on pysynyt Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoilla vaisuna, eikä merkittävää käännettä parempaan pidetä lähiaikoina todennäköisenä.

Kunnossapitopalvelujen kysyntä kasvaa edelleen, useimpien teollisuusalojen alhaisista käyttöasteista huolimatta. Kasvu on kuitenkin entistä hitaampaa.

Osavuosikatsauksessa 6. toukokuuta 2003 mainittuja toimia tehokkuuden lisäämiseksi ja kapasiteetin sopeuttamiseksi jatketaan ja tehostetaan. Tehostus ja sopeutumisohjelman toimenpiteet on nyt täsmennetty. Niistä aiheutuu arviolta 7 milj. euron kertaluonteiset kulut. Toimenpiteet kohdistuvat useisiin konsernin tytäryhtiöihin Amerikassa ja Euroopassa, ml. Suomessa.

Toiminnallisen tuloksen osalta toistetaan osavuosikatsauksen tammi-maaliskuun kommentti: ” Vuoden 2002 tulostaso on edelleen saavutettavissa, kuitenkin toimintaympäristö pysyy erittäin haasteellisena.” Yllämainittujen kertaluonteisten kulujen johdosta tulee liikevoitto kokonaisuudessaan kuitenkin jäämään viime vuoden tasosta.

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu julkistetaan 7.8.2003 klo 10.00.

Lisätietoja antaa:

Stig Gustavson, toimitusjohtaja, puh. 020 427 2000
Teuvo Rintamäki, finanssijohtaja, puh. 020 427 2040