You are here

KCI Konecranes: Lisää RTG-nosturitilauksia

KCI Konecranes on saanut toisenkin tilauksen APM Terminalsilta. Nyt tilaus käsittää 8 kpl 16-pyöräisiä kumipyöräkonttinostureita (Rubber Tyred Gantry Cranes, RTG). Kuusi nostureista tulee Elizabethiin, New Jerseyhin (toimitus lokakuussa 2003) ja kaksi Houstoniin, Teksasiin (toimitus elokuussa 2003).

APM Terminals, joka on maailman kolmanneksi suurin terminaalioperaattori, on tehnyt useita tilauksia KCI Konecranesin RTG-nostureista, jotka tulevat Elizabethiin, Norfolkiin ja Houstoniin. Viimeisin tilaus on joulukuulta 2002 ja se käsitti kuusi nosturia niin ikään Elizabethin terminaaliin New Jerseyssä (tiedotteemme 7.1.2003).

"Olemme hyvin ylpeitä, että APM Terminals on valinnut KCI Konecranes kahdeksan uuden RTG-nosturin toimittajaksi. Yksi merkittävimmistä tekijöistä, joiden ansiosta olemme voittaneet tilauksia, on se, että voimme tarjota RTG-nosturien huollon paikallisesti. Pyrkimyksemme on jatkossakin tukea APM Terminalsin toimintaa, paikallisesti ja maailmanlaajuisesti”, sanoo toimitusjohtaja Mikko Uhari, Konecranes VLC. “Tämä tilaus kasvattaa Erikoisnostureiden tilauskantaa ja ylläpitää hyvää toimintatasoa vuoden 2003 aikana.”

Näiden 16-pyöräisten RTG-nosturien nostokapasiteetti on 50 tonnia, nostokorkeus 18 m ja jänneväli 23 m eli niiden alle mahtuu viisi konttia päällekkäin ja pukin jalkojen väliin ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Konecranesin paikallinen satamanosturihuolto-organisaatio, KCI Koneports Americas, vastaa RTG-nosturien huoltopalveluista ja teknisestä tuesta.

KCI Konecranesin RTG-nosturi on ollut selvä teknologiajohtaja aina siitä lähtien, kun se tuotiin markkinoille vuonna 1995. RTG-nostureiden suorituskyky on huippuluokkaa. Toiminnan tehokkuus on saavutettu suurella nostonopeudella ja nostovaunun sekä nosturin siirtonopeudella. Lisäksi RTG-nostureissa on lukuisia uudenaikaisia käyttöominaisuuksia, kuten kuorman heilunnanesto, tarkkuuspaikannus jne. Kaikki toiminnot ovat sähkömekaanisia eikä niissä käytetä lainkaan hydrauliikkaa. KCI Konecranesin omat modernit taajuusmuuttajakäytöt RTG-nostureissa ovat luotettavia ja, koska hydraulisia järjestelmiä ei käytetä lainkaan, myös nosturien huolto- ja korjauskustannukset alenevat.

APM Terminals on osa tanskalaista A.P. Moller/Maersk –konsernia, joka on yksi maailman suurimmista terminaalioperaattoreista. Se vastaa maailmanlaajuisesti yli 30 terminaalin toiminnasta.

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes toimii kaikilla teollisuus- ja satamanosturimarkkinoiden alueilla. Vuonna 2001 konsernin liikevaihto oli 756 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa

Lisätietoja antavat:

Konecranes VLC Oy
Tuomas Saastamoinen, myyntijohtaja
email: tuomas.saastamoinen@konecranes.com
puh. 020 427 11, fax: 020 427 2599

Dick Russell, myyntijohtaja, USA
email: ocnpower@aol.com
puh. +1-973-575 5775,
fax: +1-(973) 575-5850