You are here

KCI Konecranes ostaa saksalaisen satamanostureiden huoltoyhtiön

KCI Konecranes jatkaa aktiivista yritysostolinjaansa ostamalla saksalaisen nosturihuoltoyhtiön KUBI GmbH:n.

KUBI GmbH on perustettu vuonna 1990 ja se on erikoistunut sisämaan satamissa käytettävien suurten nosturien huoltoon. KUBI toimii kaiken tyyppisissä jokisatamissa, mutta myös merisatamissa. Yhtiön nimi on lyhennys sanoista ”Kran- und Baggerinstandsetzung” (nosturien ja ruoppaajien kunnossapito).

”Vuonna 2000 tapahtuneen Noell Servicen sekä useiden pienempien yritysostojen jälkeen KCI Konecranesilla on vahva asema Saksan satamanosturihuollon markkinoilla. Tämän yritysoston jälkeen KCI Konecranesista tulee Saksan suurin satamanosturihuollon toimittaja”, kertoo Mikko Uhari, toimitusjohtaja, Konecranes VLC. ”Tämä yritysosto vahvistaa KCI Konecranesin asemaa Saksan lounaisosissa ja erityisesti maan sisäsatamissa. Sisäsatamat muodostavat hyvän kasvualueen toiminnallemme, sillä rahtiliikenne Keski-Euroopan jokireiteillä kasvaa nopeasti. Kun lisäksi sovellamme satamahuoltoyksikkömme, KCI Koneportsin kunnossapitokonseptia ja -systeemityökaluja, voimme hyötyä sisäsatamissa tapahtuvasta palvelujen ulkoistamiskehityksestä.”

KUBI:lla on vahva asema Rhein- ja Main-jokien satamissa sekä niihin yhteydessä olevien kanaalien terminaaleissa. KUBI:n merkittäviä asiakkaita ovat mm. P&O Rhenenia, Rhenus, Duisburg Container Terminal sekä useat kaupunkien ylläpitämät terminaalit.

Hankitun liiketoiminnan liikevaihto oli 6 milj. euroa vuonna 2002. Yhtiöllä on yli 30 työntekijää. Yritysosto sisältää myös tuotedokumentaation sekä tunnetut tuotemerkit Mohr & Federhaff ja Ridinger. Kummallakin tuotemerkillä on laaja toimitettujen nosturien kanta.

KUBI sijaitsee Lampertheimissa, lähellä Frankfurtia ja siitä muodostetaan KCI Koneportsin Saksan lounainen haarakonttori ja se toimii Noell Konecranesin organisaatiossa.

Lisätietoja antavat:

Konecranes VLC
Mikko Uhari, toimitusjohtaja, Konecranes VLC
Puh. 020 427 2500

KCI Koneports
Sebastian Brandes, johtaja, Liiketoiminnan kehittäminen
Puh. +49-171-870 4352

KCI Koneports on konsernin satamanosturihuolto-organisaatio, joka on erikoistunut kaikkien satamanosturimerkkien kunnossapitopalveluihin. KCI Koneportsin verkosto kattaa Suomen, Saksan, Alankomaat, Ranskan, Yhdysvallat, Malesian, Indonesian, Kiinan, Singaporen, Ukrainan, Venäjän ja Baltian maat.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin liikevaihto on noin 714 milj. euroa. Sen palveluksessa on 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.

Huom!
Konsernin emoyhtiön uusi nimi on
KCI Konecranes Oyj