You are here

KCI Konecranes sai konttinosturitilauksen Kotkan satamalta

KCI Konecranes on saanut jälleen Kotkan satamalta laiturikonttinosturia (Ship-to-Shore, STS) koskevan tilauksen. Tilauksen arvo on yli 4 milj. euroa. Nosturi toimitetaan joulukuussa 2004.

Konttiliikenteen määrä Kotkan satamassa on kasvanut yli 10 % kuluneen vuoden aikana. Nosturi on osa Kotkan sataman investointiohjelmaa, jonka tarkoituksena on lisätä Mussalon terminaalin kontinkäsittelytehokkuutta. Laiturin laajennustyöt ovat jo käynnissä.

KCI Konecranes on jo aikaisemmin toimittanut neljä konttinosturia Kotkan satamaan. Viimeisin nosturi toimitettiin vuonna 2002. “Olemme olleet erittäin tyytyväisiä nosturien toimintaan sekä Konecranesin paikallisen toimipisteen huoltotukeen“, kertoo Kotkan sataman toimitusjohtaja Kimmo Naski ja jatkaa: ”Uskomme, että tämäkin projekti hoidetaan moitteettomasti.”

Kaikki toimitetut neljä nosturia kuuluvat KCI Konecranesin huoltosopimuskantaan.

Nyt tilatun Panamax-luokan konttinosturin nostokapasiteetti on 40 tonnia ja ulottuvuus 36 metriä. Uusi nosturi voi toimia aikaisempaa kovemmissa tuuliolosuhteissa, kun tuulen nopeus on 25 m/s ja tämä lisää nosturin käytettävyyttä. Se on samanlainen kuin kaksi viimeksi toimitettua nosturia ja se edustaa KCI Konecranesin uusinta konttinosturiteknologiaa.

KCI Konecranes on konttinostureiden toimittajana muista poikkeava, sillä se valmistaa itse konttinostureiden uudenaikaiset vaihtovirtataajuusmuuttajat. Asiakkaille tämä merkitsee, että he saavat nopean ja asiantuntevan huollon yhdelta ja samalta toimittajalta, KCI Konecranesilta.

Lisätietoja antaa:

Konecranes VLC Oy,
Mika Mahlberg, johtaja, Konttinosturit,
Puh. 020 427 2630 tai sähköpostitse: mika.mahlberg@konecranes.com

Tämä lehdistötiedote sekä imuroitava korkearesoluutiokuva ovat saatavissa internet-sivultamme www.konecranes.com kohdasta “Latest News”.

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin toiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (47 % kokonais-liikevaihdosta), Standardinostolaitteet (26 %) ja Erikoisnosturit (27 %). KCI Konecranes toimii kaikilla teollisuus- ja satamanosturimarkkinoiden alueilla. Vuonna 2002 konsernin liikevaihto oli 714 milj. euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.