You are here

KCI Konecranes sai RTG-nostureiden lisätilauksen Yhdysvalloista

Konecranes VLC on saanut Houstonin satamalaitokselta (Port of Houston Authority, Teksas, USA) lisätilauksen viidestä Konecranesin kumipyöräkonttinosturista (Rubber Tyred Gantry Crane, RTG). Sopimus allekirjoitettiin kesäkuun lopussa ja sen arvo on noin 7 milj. USD:a. Nosturit toimitetaan vuoden 2004 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Houstonin satama on yksi Yhdysvaltain johtavista konttiterminaaleista. Tällä hetkellä satamaan kuuluvassa Barbours Cut terminaalissa on toiminnassa kymmenen viime keväänä toimitettua Konecranes RTG-nosturia. Vuonna 2002 terminaalissa rikottiin miljoonan läpimennneen kontin rajapyykki. Johtaja Tom Kornegayn mukaan uusia nostureita tarvitaan purkamaan lisääntyneestä konttiliikenteestä aiheutuvaa ruuhkaa. Kasvupaineiden helpottamiseksi satamalaitos on ehdottanut myös uuden Bayportin kontti- ja risteilyterminaalin rakentamista. Nyt tilattuja RTG-nostureita käytetään aluksi Barbours Cut –terminaalissa, josta ne siirretään myöhemmin uuteen Bayport-terminaaliin.

Kun nämä viisi nosturia on toimitettu, Pohjois- ja Väli-Amerikan alueella on toiminnassa yhteensä 125 uuden sukupolven Konecranes RTG-nosturia. KCI Konecranes on ollut yli 50 %:n markkinaosuudellaan selvä markkinajohtaja Pohjois-Amerikan RTG-nosturimarkkinoilla aina siitä lähtien, kun uuden sukupolven RTG-malli tuotiin markkinoille kahdeksan vuotta sitten.

”Pitkä RTG-nostureita koskeva referenssilistamme sekä se, että Houstonin toimipisteemme voi tarjota paikallista nosturihuoltoa vaikuttivat merkittävästi tämän tilauksen saamiseen”, sanoo toimitusjohtaja Mikko Uhari, Konecranes VLC.

Nosturit valmistetaan Euroopassa ja ne siirretään pystytettyinä asiakkaan terminaaliin La Porteen. Toimitettavissa raskaaseen käyttöön mitoitetuissa nostureissa on 16 pyörää, niiden nostokorkeus on 50 jalkaa ja jänneväli 74 jalkaa. Nostureiden alle mahtuu viisi konttia päällekkäin ja pukin jalkojen väliin ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Konttienkäsittelytehokkuus saavutetaan nopeilla nostonopeuksilla sekä nykyaikaisilla kuormanhallintaominaisuuksilla, kuten heilunnanestolla, tarkkuuskohdistuksella jne.

Kunnossapidosta ja teknisestä tuesta vastaa satamanostureiden huoltoon erikoistunut KCI Koneportsin Houstonin konttori.

Kaikki toiminnot ovat sähkö-mekaanisia eikä niissä käytetä lainkaan hydrauliikkaa. Nosturin käyttämä energia tuotetaan viimeisintä diesel-ja polttoainetekniikkaa hyväksikäyttäen, jonka ansiosta haitallisten päästöjen määrä pysyy alhaisena Houstonin sataman tiukkojen ympäristöstandardien mukaisesti.

KCI Konecranesin omilla vaihtovirtataajuusmuuttajilla saavutetaan RTG-nostureiden nykyaikaisimmat ja luotettavimmat käyttöominaisuudet. Hydrauliikkakäyttöjen korvaaminen vaihtovirtakäytöillä vähentää huomattavasti RTG-nostureiden kunnossapitokustannuksia.

Kuva
Suurempi kuva nosturista

Lisätietoja antaa:

Konecranes VLC Oy
Tuomas Saastamoinen, myyntipäällikkö, puh. 020 427 2662

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin toiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (44 % kokonaisliikevaihdosta), Standardinostolaitteet (29 %) ja Erikoisnosturit (27 %). KCI Konecranes toimii kaikilla teollisuus- ja satamanosturimarkkinoiden alueilla. Vuonna 2002 konsernin liikevaihto oli 714 milj. euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.