You are here

KCI Konecranes: Tre stora beställningar på kranmoderniseringar och krantransporter

KCI Konecranes vann två stora beställningar att modernisera sammanlagt 8 Panamax containerkranar (STS-kranar) vid Port of Felixstowe i Storbritannien och vid Patrick Stevedores terminaler i Sydney och Melbourne i Australien och en beställning från Amco Birtley i Storbritannien för transport av två kontinuerliga skeppslossare. Beställningarna har ett sammanlagt värde på ca 5 miljoner euro.

Port of Felixstowe, som hör till den världsledande hamnoperatören Hutchison, beställde höjning av samtliga fyra Morris STS-kranar med 3 m. Konecranes (UK) Ltd. som fick beställningen samarbetar i projektet med tyska Noell Konecranes, som hör till koncernens hamnkransserviceorganisation, KCI Koneports. Noell Konecranes kommer att använda egna lyfttorn för projektet. Projektet skall bli färdigt i slutet av december 2003.

Hamnoperatören Patrick Stevedores i Australien beställde höjning av två Deer-Park och två Vickers-Hoskins-Paceco STS-kranar med 6 m var. Kranarna ligger vid hamnarna i Sydney och i Melbourne. Konecranes Pty Ltd. i Australien och Noell Konecranes genomför projektet tillsammans med ett andra set av lyfttorn. Projektet skall bli färdigt i medlet av mars 2004.

“Detta är ett genombrott för vårt koncept och vår teknik med lyfttornen “, sade Gerhard Mickeleit, direktör, kranmoderniseringar, Noell Konecranes. “Det är första gången vi fått två liknande beställningar av denna storleksordning samtidigt“.

I båda projekten visade sig samarbetet mellan ett lokalt KCI bolag och KCI Koneports vara den mest ekonomiska och tekniskt bästa lösningen för kunden. “En viktig faktor för att vinna dessa beställningar utgjordes av Noell Konecranes’ expertis inom design och kunskap om ett stort antal olika kranfabrikat. Att kombinera moderna strukturanalysredskap med praktisk kunskap om kranarna i verksamhet är av största vikt i dessa projekt.”, sade Dirk Groth, marknadsföringsdirektör, Noell Konecranes. “Ytterligare har bolagen fördelen av den solida kunskap i krantillverkning som innehas av koncernens STS krandesign team”.

Den tredje beställningen var från AMCO Birtley och gäller transport och modernisering av två kontinuerliga skeppslossare av KONE-fabrikat vid Innogy kraftverket i Tilbury, Storbritannien. Noell Konecranes och Koneports Scandinavia samarbetar i detta projekt. Båda skeppslossarna kommer att transporteras 30 m till en ny kaj med hjälp av Noell Konecranes’ FLUIDTS transportsystem för tunga lyft. Kranarna förses med nya transportband som levererar kol till det existerande bandsystemet på den gamla kajen. Hydraulsystemen på kranarna skall repareras samtidigt.

Ytterligare information lämnas av

Noell Konecranes GmbH
Dirk Groth, direktör, marknadsföring och försäljnning
Tel. +49 511 7704 418

KCI Koneports, koncernens organisation för hamnkransservice, specialiserar sig globalt på preventiva underhållsprogram och underhållstjänster för hamnkranar av alla varumärken.

KCI Konecranes är en världsledande verkstadskoncern specialiserad på avancerad lyftutrustning och underhållstjänster. År 2002 omsatte koncernen 714 miljoner euro med 4400 anställda i 34 länder runt hela världen.