You are here

KCI Konecranesille 29 miljoonan euron RTG-nosturitilaus

KCI Konecranes on saanut historiansa suurimman kumipyörä-konttinosturitilauksen (Rubber Tyred Gantry Crane, RTG). Israelin satamalaitos (Israel Ports Authority, IPA) on tilannut Konecranes VLC:ltä 24 uuden sukupolven RTG-nosturia. IPA varasi myös option 15 RTG-nosturin lisätilauksesta. Tilaus (ilman optiota) on arvoltaan noin 29 milj. euroa. Toimitukset alkavat huhtikuussa 2004.

Tämä tilaus on jälleen osoitus Konecranesin uuden sukupolven RTG-nosturin menestyksestä.

”Markkinaosuutemme on kasvanut nopeasti siitä lähtien, kun toimme uuden RTG-mallimme markkinoille kahdeksan vuotta sitten. RTG-nostureiden maailmanmarkkinat vuositasolla ovat noin 300 nosturia. Viimeisten 12 kuukauden aikana Konecranes VLC on myynyt 75 RTG-nosturia. Olemme hyvin ylpeitä saavutuksestamme”, sanoo Konecranes VLC:n toimitusjohtaja Mikko Uhari.

Tilatut 24 RTG-nosturia ovat osa Israelin satamalaitoksen mittavaa satamien laajennusohjelmaa, jonka tarkoituksena on laajentaa ja modernisoida olemassa olevat satamat sekä lyhentää laivojen satamassaoloaikoja. IPA omistaa, liikennöi ja hallinnoi Israelin kaupallisia merisatamia Haifassa, Ashdodissa ja Eilatissa. Rahtimäärien odotetaan kasvavan lähivuosina noin 6 %:n vuosivauhtia. Investoinnin kokonaisarvo vuosina 2003 – 2007 tulee olemaan 900 milj. US-dollaria.

Tilatut RTG-nosturit ovat osa Hayovelin projektia, joka on käynnissä Ashdodin satamassa. Ashdod on Israelin johtava yleisen rahtitavaran-, mineraalien- ja kontinkäsittelysatama. Se on yksi harvoista syvämerisatamista maailmassa, joka rakennetaan avomerelle. RTG-nosturit tulevat lisäämään Ashdodin sataman kontinkäsittelykapasiteettia huomattavasti.

Hayovelin sataman myötä Ashdodin pääaallonmurtaja kasvaa 1150 metrillä. Neljä uutta syvälaituria tuovat 1700 metriä lisää toiminnallista laituritilaa jo olemassa olevien 14 laiturin lisäksi. Ensimmäisen laivan odotetaan saapuvan satamaan 1.7.2004. Toisessa vaiheessa rakennetaan 1000 metriä pitkä tyynenpuoleinen aallonmurtaja ja operationaalista laituritilaa lisätään 2150 metriä.

Toimitettavissa raskaaseen käyttöön mitoitetuissa RTG-nostureissa on 16 pyörää, niiden nostokorkeus on 50 jalkaa ja jänneväli 74 jalkaa. Nostureiden alle mahtuu viisi konttia päällekkäin ja pukin jalkojen väliin ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Konttienkäsittelytehokkuus saavutetaan nopeilla nosto- ja siirtonopeuksilla sekä nykyaikaisilla kuormanhallintaominaisuuksilla, satelliittinavigointiin perustuvalla paikannuksella ja automaattiohjauksella, heilunnanestolla ja tarkkuuskohdistuksella.

Kaikki toiminnot ovat sähkömekaanisia eikä niissä käytetä lainkaan hydrauliikkaa. KCI Konecranesin omilla vaihtovirtataajuusmuuttajilla saavutetaan RTG-nostureiden nykyaikaisimmat ja luotettavimmat käyttöominaisuudet. Hydrauliikkakäyttöjen korvaaminen vaihtovirtakäytöillä (paitsi konttitarttujassa) vähentää huomattavasti RTG-nostureiden kunnossapitokustannuksia.

Tämä lehdistötiedote sekä kuva RTG-nosturista löytyvät internet-sivultamme www.kcigroup.com kohdasta “Latest Press Releases”.

Lisätietoja antavat:

Konecranes VLC Oy

Jyrki Melaanvuo, Johtaja, RTG-nosturit, puh. 020 427 2666
Tuomas Saastamoinen, Myyntipäällikkö, puh. 040 516 8562

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin. on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin toiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (47 % kokonais-liikevaihdosta), Standardinostolaitteet (26 %) ja Erikoisnosturit (27 %). KCI Konecranes toimii kaikilla teollisuus- ja satamanosturimarkkinoiden alueilla. Vuonna 2002 konsernin liikevaihto oli 714 milj. euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa

Israelin satamalaitos (The Israel Ports Authority, IPA) on lakisääteinen itsenäisesti toimiva elin, joka omistaa, liikennöi ja hallinnoi Israelin kaupallisia merisatamia Haifassa, Ashdodissa ja Eilatissa. Satamien läpi kulkee 98 % Israelin viennistä ja tuonnista. Ne vastaavat lastauksesta, telakkapalveluista, yleisestä toiminnasta ja kunnossapidosta sekä satamalaitteiden kehittämisestä (lisätietoja osoitteesta: www.israports.org.il).