You are here

KCI Konecranesille kolme huomattavaa tilausta nosturien modernisaatioista ja siirtämisestä

KCI Konecranes on saanut kaksi huomattavaa tilausta, jotka käsittävät yhteensä kahdeksan Panamax-luokan laiturikonttinosturin modernisoinnin Felixstowen satamassa Iso-Britanniassa ja Patrick Stevedores –terminaaleissa Sydneyn ja Melbournen satamissa. KCI Konecranes on saanut tilauksen myös Amco Birtleyltä kahden jatkuvatoimisen laivapurkaimen (Continuous Ship Unloader, CSU) siirtämisestä. Tilaukset saatiin kesäkuun lopulla ja ne ovat arvoltaan yhteensä noin 5 milj. euroa.

Felixstowen satama, joka on osa maailman johtavaa terminaalioperaattoria Hutchisonia, tilasi neljän Morriksen laiturikonttinosturin korotuksen. Tilauksen sai Konecranes (UK) Ltd, joka toimii projektissa yhteistyössä saksalaisen Noell Konecranesin kanssa. Nosturia korotetaan kolme metriä ja konsernin satamahuolto-organisaatioon kuuluva Noell Konecranes käyttää siinä apuna omaa nostotornilaitteistoaan. Projektin on määrä valmistua joulukuun 2003 lopussa.

Australialainen Patrick Stevedores -tilasi kahden Deer-Park - sekä kahden Vickers-Hoskins-Paceco –laiturikonttinosturin korottamisen kuudella metrillä. Nosturit sijaitsevat Sydneyn ja Melbournen satamissa. Australialainen Konecranes Pty Ltd. ja Noell Konecranes toteuttavat projektin yhdessä käyttäen toista nostotornilaitteistoaan. Tämä projekti valmistuu vuoden 2004 maaliskuun puolivälissä.

“Tämä on toimintaideamme ja oman nostotornimallimme läpimurto”, sanoo Gerhard Mickeleit, johtaja, nosturimodernisaatiot, Noell Konecranes. “Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme saaneet samanaikaisesti kaksi samanlaista tämän kokoluokan tilausta.”

Molemmissa projekteissa yhteistyö paikallisen KCI-yhtiön ja Noell Konecranesin kanssa tuotti asiakkaan kannalta taloudellisimman ja teknisesti parhaimman ratkaisun. ”Näiden tilausten saamista edesauttoi merkittävästi Noell Konecranesin tunnettu suunnittelutaito ja kokemus useista eri nosturimerkeistä. Oman korkealuokkaisen rakenneanalyysin soveltaminen sekä nosturin toiminnan tunteminen käytännössä ovat keskeisiä asioita tämänkaltaisissa projekteissa”, kertoo Noell Konecranesin markkinointipäällikkö Dirk Groth. Asiakkaat voivat lisäksi luottaa konsernin laiturikonttinostureiden suunnitteluteamin lujaan ammattitaitoon nosturituotannossa.

Kolmas tilaus saatiin AMCO Birtleyltä. Tilaus sisältää kahden Kone CSU:n (jatkuvatoimisen laivapurkaimen) siirtämisen ja modernisaation Innogyn voimalaitoksessa Tilburyssä, Iso-Britanniassa. Noell Konecranes ja Koneports Scandinavia toteuttavat projektin yhteistyönä. Molemmat nosturit siirretään yli 30 metrin päässä sijaitsevalle uudelle laiturille käyttäen Noell Konecranesin FLUIDTS raskasta nosto- ja siirtokalustoa. Nostureihin asennetaan lisäksi uudet kuljetushihnat, joilla tavaraa siirretään vanhalla laiturilla sijaitsevalle kuljetushihnalle. Nosturedien hydrauliikkajärjestelmiin tehdään niinikään joitakin korjauksia.

Lisätietoja antaa:

Noell Konecranes GmbH
Dirk Groth, johtaja, markkinointi ja myynnin tuki
Puh. +49 511 7704 418

KCI Koneports on konsernin nosturihuolto-organisaatio, joka on erikoistunut kaikki satamanosturimerkit kattavaan ennaltaehkäisevään huoltoon ja muihin palveluihin maailmanlaajuisesti.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin liikevaihto on noin 714 milj. euroa. Sen palveluksessa on 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.