You are here

KCI Konecranesilta lisää erikoisnostureita Yhdysvaltoihin

Maailman kolmanneksi suurimman operaattorin, APM Terminalsin jatkotilaus vahvistaa Konecranesin kumipyöräkonttinostureiden (Rubber Tyred Gantry Crane, RTG) teknologista johtoasemaa. Tilaus saatiin joulukuun lopussa 2002.

Kuusi RTG-nosturia toimitetaan kesäkuusta 2003 alkaen APM:n terminaaliin Elizabethissa, New Jerseyssä.

APM Terminals on osa tanskalaista A.P.Moller/ Maersk –konsernia, joka on yksi maailman suurimmista satamaoperaattoreista toimien yli 30 terminaalissa eri puolilla maailmaa. Tällä hetkellä APM Terminalsilla on käytössään RTG-nostureita terminaaleissaan Yhdysvalloissa Elizbethissa, Norfolkissa ja Houstonissa. Tämä tilaus vahvistaa entisestään KCI Konecranesin asemaa kansainvälisten ja korkeaan tehokkuuteen keskittyvien operaattoreiden laitetoimittajana.

“Nykyisessä markkinatilanteessa, jossa satamat epäröivät yhä enemmän tehdä uusia investointeja, keskittymisemme tuotekehitykseen ja vahvoihin asiakassuhteisiin osoittautuvat kannattaviksi”, sanoo Mikko Uhari, toimitusjohtaja, Konecranes VLC. “Tämä tilaus kasvattaa Erikoisnostureiden tilauskantaa ja ylläpitää hyvää toimintatasoa.”

Nosturit valmistetaan Euroopassa ja toimitetaan täysin asennettuina. Näiden 16-pyöräisten RTG-nosturien nostokapasiteetti on 50 tonnia, nostokorkeus 18 m ja jänneväli 23 m (eli niiden alle mahtuu viisi konttia päällekkäin ja pukin jalkojen väliin ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain). Konecranesin paikallinen satamanosturihuolto-organisaatio, KCI Koneports Americas, vastaa RTG-nosturien huoltopalveluista.

Konecranesin RTG-nosturi on ollut selvä teknologiajohtaja aina siitä lähtien, kun malli tuotiin markkinoille viisi vuotta sitten. Kaiken kaikkiaan KCI Konecranes on myynyt 136 uuden sukupolven RTG-nosturia, joista sen jälkeen kun nämä APM Terminalsille tulevat kuusi nosturia on toimitettu, 70 nosturia toimii Yhdysvaltain itärannikolla ja Meksikonlahdella.

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes toimii kaikilla teollisuus- ja satamanosturimarkkinoiden alueilla. Vuonna 2001 konsernin liikevaihto oli 756 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa

Lisätietoja antavat:

Konecranes VLC Oy
Tuomas Saastamoinen, myyntijohtaja
email: tuomas.saastamoinen@konecranes.com
puh. 020 427 11, fax: 020 427 2599

Dick Russell, myyntijohtaja,
email: ocnpower@aol.com
puh. +1-973-575 5775,
fax: +1-(973) 575-5850