You are here

KCI Konecranesin nostureita Savannahin satamaan - lisätilaus Georgian satamalaitokselta

Savannahissa Yhdysvalloissa toimiva Georgian satamalaitos (Georgia Port Authority, GPA) on käyttänyt optionsa ja tilannut Konecranes VLC:ltä kaksi Super Post Panamax -luokan laiturikonttinosturia. Tilauksen arvoa ei kerrota, mutta hinnaltaan tällaiset nosturit ovat tyypillisesti USD 5,5 -6,5 miljoonaa. Nosturit toimitetaan keväällä 2005.

Georgian satamalaitos lisää sataman kontinkäsittelykapasiteettia rakennuttamalla uuden CB8-laiturin. Tilatut nosturit ovat osa tätä investointia. “Container Berth Eight (CB8) lisää Savannahin sataman kontinkäsittelykapasiteettia yli 20 %”, sanoo Georgian satmalaitoksen toimitusjohtaja Doug J. Marchand. “Valmistuttuaan Savannahin satamassa on laituritilaa yli 3 km, mikä kasvattaa jo nyt etelävaltioiden suurimman konttiterminaalin kokoa. ”Uusi laituri valmistuu ja on käytössä vuonna 2005.”.

GPA tilasi syyskuussa 2001 kaksi samanlaista nosturia, jotka toimitettiin asiakkaalle aikaisemmin tänä vuonna. Nämä tällä hetkellä maailman suurimmat Super-Post Panamax -luokan konttinosturit ovat olleet toiminnassa tämän vuoden keväästä lähtien ja ovat lyöneet kaikki sataman konttinostureiden tuottavuusennätykset.

Uusien Super Post Panamax -nostureiden nostokapasiteetti on 65 tonnia ja ne voivat käsitellä Super Post Panamax -luokan aluksia tai aluksia, joihin mahtuu 22 konttia rinnakkain. Nosturit käyttävät twinlift-tekniikkaa, jonka avulla saavutetaan korkein mahdollinen kapasiteetti. Nostureiden rakenne perustuu Konecranesin uuteen BoxHunter-moduulimalliin. Nostureiden ulottuvuus on 61 metriä ja ne on suunniteltu käsittelemään suurimpia lähiaikoina valmistuvia konttialuksia.

Konttialusten koko on lähes kaksinkertaistunut viimeisten 40 vuoden aikana. Siitä huolimatta, että alukset ovat suurempia kuin aikaisemmin laivaajat pyrkivät pitämään laivojen lastausajat mahdollisimman lyhyinä, mikä on johtanut yhä suurempien ja nopeampien nosturien kehittämiseen. Nostureilla on siksi yhä suurempi merkitys laivaajien päättäessä kuljetusreiteistä. KCI Konecranesin kyky rakentaa korkean kapasiteetin konttinostureita antaa sille etulyöntiaseman nostureiden suorituskykyvaatimusten kasvaessa. KCI Konecranesin kunnossapitopalvelut ovat olennainen osa konsernin tarjontaa.

“Georgian satamalaitos on laajentunut voimakkaasti 1990-luvun alun jälkeen. Tänä aikana KCI Konecranes on toimittanut sille yli 20 kumipyöräkonttinosturia (RTG Cranes) ja 9 laiturikonttinosturia (STS Cranes)”, kertoo johtaja Mika Mahlberg, Konecranes VLC, Konttinosturit. “Georgian satamalaitoksesta on tullut yksi Konecranes VLC:n kontinkäsittelylaitteiden merkittävimmistä asiakkaista.”

Lisätietoja antaa:

Konecranes VLC Oy
Mika Mahlberg, johtaja, Konttinosturit, puh. 020 427 2630
tai sähköpostitse: mika.mahlberg@konecranes.com

Tämä lehdistötiedote sekä imuroitava korkearesoluutiokuva ovat saatavissa internet-sivultamme www.konecranes.com kohdasta “Latest News”.

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin toiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (47 % kokonais-liikevaihdosta), Standardinostolaitteet (26 %) ja Erikoisnosturit (27 %). KCI Konecranes toimii kaikilla teollisuus- ja satamanosturimarkkinoiden alueilla. Vuonna 2002 konsernin liikevaihto oli 714 milj. euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa

Georgian satamalaitos (Georgia Ports Authority, GPA) on julkinen yhtiö, jonka tarkoituksena on Georgian osavaltion meri- ja sisäsatamien kehittäminen, ylläpito ja johtaminen. GPA omistaa ja operoi Savannahin ja Brunswickin satamia sekä Bainbridgen ja Columbuksen sisäsatamien terminaaleja. GPA palveluksessa on suoraan noin 750 henkilöä, mutta sen työllistävä vaikutus osavaltion alueella on vielä huomattavasti suurempi. Satamalaitos on taloudellisesti omavarainen.