You are here

KCI Konecranesin vaade Invensys/Baania vastaan Kaliforniassa hyväksyttiin

Stock exchange release

KCI Konecranesin vaatimus siirtää Invesysin ja Baanin Yhdysvaltain Kalifornian piirituomioistuimessa sitä vastaan kohdistamat vaateet välimiesmenettelyyn on hyväksytty.

KCI Konecranes ilmoitti pörssitiedotteessaan 29.10.2002, että Baan/Invensys oli käynnistänyt oikeudenkäynnin KCI Konecranesia vastaan Yhdysvaltain Kalifornian pohjoisen piirin tuomioistuimessa. Kantajien käsityksen mukaan vahingot olivat vähintään 50 milj. USD:a ja kantajat vaativat näiden lisäksi sakkoluonteisia vahingonkorvauksia väitetystä sopimusrikkomuksesta sekä erinäisillä muilla väitetyillä perusteilla. KCI Konecranes vaati, että kanne joko hylätään kokonaisuudessaan tai yhdistetään Tukholmassa vireillä olevaan välimiesmenettelyyn, koska kiista koskee samaa projektia, joka on jo välimiesmenettelyssä Tukholmassa.

Yhdysvaltain Kalifornian piirioikeus hyväksyi KCI Konecranesin vaatimuksen ja siirsi kaikki kiistan asiakohdat kantajien ja KCI Konecranes Oyj:n sekä Konecranes, Inc:in välillä ratkaistavaksi Tukholman kauppakamarin asettamassa välimiesoikeudessa.

Välimiesmenettely Baan Company N.V:tä vastaan jatkuu Tukholmassa. Siinä KCI Konecranes vaatii Baanilta vahingonkorvausta vuonna 1998 epäonnistuneesta ohjelmistoprojektista. Baan on nostanut vastakanteen KCI Konecranesia vastaan.

Tiedotusvälineissä olleiden tietojen mukaan Invensys aikoo myydä Baanin. Mahdollisella myynnillä ei uskota olevan vaikutuksia välimiesmenettelyyn.

Lisätietoja antaa:

KCI Konecranes Oyj
Toimitusjohtaja Stig Gustavson
Puh. 020 427 2000