You are here

Konecranesilta konttinosturi nostamaan tehokkuutta Tallinnan satamassa

Konecranes VLC Oy on saanut laiturikonttinosturitilauksen Muugan konttiterminaalista, Tallinnan satamassa. Toimitus tapahtuu keväällä 2004.

Tilaaja on AS Hansa Liising Eesti, joka vuokraa nosturit Muugan konttiterminaalille. Muugan terminaalin kanssa tehtiin myös kunnossapitosopimus. Teknisen tuen ja kunnossapitopalvelut toimittaa Konecranesin paikallinen huoltoyhtiö, joka on erikoistunut konttienkäsittelylaitteiden kunnossapitoon.

Nosturin ulottuvuus on 36 m ja se voi käsitellä Panamax-luokan aluksien kontteja. Nosturin nostokapasiteetti on 40 tonnia, nostonopeus 60/120 m/min ja vaunun nopeus 150 m/min.

Muugan terminaalissa on tähän saakka käytetty pääasiassa mobiilinostureita, joten Konecranesin laiturikonttinosturit tulevat lisäämään terminaalin tehokkuutta. Tämä nosturi varmistaa sen, että Muugan terminaalin kontinkäsittelykapasiteetti vastaa kysyntää konttiliikenteen kasvaessa.

KCI Konecranes on Itämeren alueen laiturikonttinosturimarkkinoiden markkinajohtaja. Useimmat Itämeren satamiin 1970-luvun alun jälkeen toimitetut laiturikonttinosturit ovat Konecranesin toimittamia.

”Ennen päätöstämme investoida Konecranesin laiturikonttinosturiin vierailimme useissa terminaaleissa ja tehtaissa Belgiassa, Alankomaissa, Irlannissa, Suomessa ja Italiassa katsomassa samanlaisia toiminnassa olevia nostureita sekä tutustumassa nostureiden valmistukseen. Meihin tekivät vaikutuksen Konecranesin tekniset ratkaisut, kuten nosturisuunnittelu, rakenteen yksityiskohdat, jarrujärjestelmät, vaihtovirtataajuusmuuttajat, kustannustehokkaat sähkömoottorit jne. Tärkeää meille oli myös paikallisen huoltoyhtiön tarjoama huolto ja Konecranesin eri osa-alueiden asiantuntemus, esimerkiksi alueemme sääolosuhteista ja niiden mahdollisista vaikutuksista nosturiin. Kaikki nämä auttoivat meitä tekemään päätöksen Konecranesin hyväksi”, sanoo Sergai Artjomov, Muugan konttiterminaalin hallituksen puheenjohtaja. ”Uuden nosturin avulla voimme paitsi nopeuttaa kontinkäsittelyä myös parantaa asiakaspalveluamme ja turvallisuutta, minkä ansiosta Muugan terminaali voi edelleen kasvaa nopeammin kuin yksikään Itämeren alueen muista konttiterminaaleista.”

Konttinosturitoiminnan johtaja Mika Mahlberg sanoo, että tämä tilaus on osoitus siitä, että toimintatapamme, jossa yhdistetään korkean suorituskyvyn konttinosturit ja paikallisesti toimiva huolto.

Tallinnan satama kuuluu neljän sataman ryhmään Eestin pohjoisrannikolla. Viimeisimpänä siihen on lisätty Muugan konttiterminaali, joka on samalla myös Eestin suurin konttiterminaali. Se on myös yksi tämän alueen nykyaikaisimmista terminaaleista. Sataman sijainti idän ja lännen välisen kauppaliikenteen varrella on ihanteellinen ja liikenteen lisääntyessä se pääsee hyödyntämään tämän liikenteen kasvun ja kasvattamaan toimintaansa. Huomattava osa Tallinan sataman investoinneista onkin suunniteltu kohdistettavaksi Muugan terminaaliin. Tällä hetkellä Muuga käsittelee noin 70 % Tallinnan sataman koko rahtiliikenteestä ja lähes 90 % Eestin kauttakulkuliikenteestä.

Konecranes VLC on toimittanut samanlaisia laiturikonttinostureita viimeisten neljän vuoden aikana Itämeren alueella mm. Ouluun ja Kotkaan sekä Gdyniaan Puolaan ja Venäjälle Pietariin.

Lisätietoja antaa:

Konecranes VLC Oy
Mika Mahlberg, johtaja, konttinosturit
Puh. 020 427 2630

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes on maailman johtava raskaiden prosessinostureiden toimittaja. KCI Konecranes on satamien massatavara- ja konttinostureiden maailmanlaajuinen toimittaja ja telakkanostureiden johtava toimittaja. Konsernin liikevaihto on keskimäärin 714 miljoonaa euroa. Konsernilla on yli 4400 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.