You are here

Charleston (USA) beställde fler kranar

South Carolina hamnverk i Charleston, USA, beställde igen fyra gummihjulsportalkranar (RTG-kranar) från KCI Konecranes. Beställningen är värd ca 5 miljoner euro och hamnverket håller en option för ytterligare fyra kranar. Kranarna levereras i december 2004 till Waldo Welch- terminalen i hamnen i Charleston.

KCI Konecranes andel av världsmarknaden för 16 hjuls RTG-kranar steg år 2003 till ca 50 %. Utvecklingen speglar Konecranes RTG-krans unika egenskaper som gör den till användarnas favorit. Med denna beställning stiger antalet sålda RTG-kranar till över 200.

South Carolinas hamnverk i Charleston var den andra stora hamnen i USA som köpte en Konecranes RTG. 1998 tog Charleston leverans på sina första sju Konecranes RTG-kranar. De nya kranarna kompletterar de 21 Konecranes RTG-kranar som redan är i bruk vid hamnen i Charleston. “Konecranes har tjänat oss väl,” säger Bobby Dawson, General Manager, Operations, South Carolina hamnverk. “Idag är den allmänna uppfattningen längs kusten här att när det gäller RTG-kranar är Konecranes den som alla vill ha.”

RTG-kranarna är försedda med 16 hjul och lyftkapaciteten är 50 ton. Lyfthöjden är 18 m och spännvidden 23 m. Kranens mått anges också som ”en över fem” containers i höjd och sex containers plus lastbilsfil i bredd. RTG-kranarna är byggda för en hög hanteringskapacitet. Den höga kapaciteten nås genom hög lyft-, åk- och travershastighet. Samtliga RTG-kranar är komplett utrustade med modern utrustning såsom pendlingsdämpning, positionskörning etc. Samtliga rörelser är elmekaniska, helt utan hydraulik. KCI Konecranes egenutvecklade styrsystem som bygger på frekvensomriktarteknik är ett toppmodernt, mångsidigt och mycket driftsäkert system. Genom AC styrsystem och eliminering av hydraulsystem minskar Konecranes avsevärt på RTG-kranens underhållskostnader och utsläpp.

KCI Konecranes lokala hamnkransserviceorganisation, KCI Koneports Americas, förser RTG-kranarna med underhållstjänster.

 

Ytterligare information lämnas av

Konecranes VLC Oy
Ilpo Hakala, Director, Harbour and Shipyard Cranes,
E-post: ilpo.hakala@konecranes.com
Tel: +358 20 427 2660, Fax: +358 20 427 2599

Det här meddelandet och en bild är tillgänglig på koncernens hemsida för investerare på webbplatsen www.kcigroup.com under “Latest Press Releases”.

Konecranes VLC hör till KCI Konecranes koncernens Specialkranar-affärsområde och har specialiserat sig på kranar för hamnar, terminaler och skeppsvarv.

KCI Konecranes är en verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26 %) och Specialkranar (24 %). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

 

The Port of Charleston hör till South Carolina hamnverk. Hamnen i Charleston leder verksamheten vid 3 containerterminaler: Wando Welch terminalen, Columbus Street terminalen och North Charleston terminalen. För ytterligare information vänligen besök webbplatsen: http://www.port-of-charleston.com