You are here

Charlestonin (USA) satama tilasi lisää nostureita

KCI Konecranes on saanut South Carolina State Ports Authorityltä, SCSPA (Charleston, Yhdysvallat) neljän 16-pyöräisen kumipyöräkonttinosturin (RTG) lisätilauksen. Tilauksen arvo noin 5 milj. euroa. SCSPA varasi myös option neljän RTG-nosturin lisätilauksesta. Nosturit toimitetaan Charlestonin sataman Wando Welch -terminaaliin joulukuussa 2004.

Vuonna 2003 KCI Konecranesin osuus 16-pyöräisten RTG-nosturien maailmanmarkkinoista kasvoi noin 50 %:iin. Tämä on seurausta Konecranesin RTG-nosturin ainutlaatuisista ominaisuuksista, joiden ansiosta nosturit ovat nousseet käyttäjien suosikeiksi. Tämän tilauksen myötä rikkoutuu myös 200 myydyn Konecranesin uuden sukupolven RTG-nosturin raja.

South Carolina State Ports Authority oli toinen merkittävä yhdysvaltalainen satama, joka osti Konecranesin RTG-nostureita. Charlestoniin toimitettiin ensimmäiset seitsemän nosturia vuonna 1998. Nyt tilatut nosturit täydentävät aiemmin toimitettuja 21 Konecranesin RTG-nosturia, jotka ovat toiminnassa Charlestonin satamassa. “Konecranes on ollut hyvä toimittaja,” sanoo johtaja Bobby Dawson, South Carolina State Ports Authority, Operations. “Yleinen käsitys satamissa on, että kun on kyse RTG-nosturista, kaikki valitsevat Konecranesin.”

Näiden 16-pyöräisten RTG-nosturien nostokapasiteetti on 50 tonnia, nostokorkeus 18 m ja jänneväli 23 m eli niiden alle mahtuu kuusi konttia päällekkäin ja pukin jalkojen väliin ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Konttienkäsittelytehokkuus saavutetaan nopeilla nosto- ja siirtonopeuksilla sekä nykyaikaisilla kuormanhallinta-ominaisuuksilla, heilunnanestolla ja tarkkuuskohdistuksella jne. Kaikki toiminnot ovat sähkömekaanisia ilman hydrauliikkaa. KCI Konecranesin vaihtovirtataajuusmuuttajilla saavutetaan RTG-nostureiden nykyaikaisimmat ja luotettavimmat käyttöominaisuudet. Hydrauliikkakäyttöjen korvaaminen vaihtovirtakäytöillä alentaa huomattavasti RTG-nostureiden kunnossapitokustannuksia ja vähentää päästöjen määrää.

KCI Konecranesin paikallinen satamahuoltoon erikoistunut organisaation, KCI Koneports Americas vastaa RTG-nosturien kunnossapidosta ja teknisestä tuesta.

 

Lisätietoja antaa:

 

Konecranes VLC Oy
Ilpo Hakala, Director, Harbour and Shipyard Cranes,
sähköposti: ilpo.hakala@konecranes.com
Tel: +358 20 427 2660, Fax: +358 20 427 2599

Tämä lehdistötiedote sekä korkearesoluutiokuva löytyvät myös internet-sivultamme osoitteesta www.konecranes.com  “Latest News”.

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes on myös maailman johtava raskaiden prosessinostureiden ja telakkanosturien toimittaja sekä satamien massatavara- ja konttinostureiden maailmanlaajuinen toimittaja. Vuonna 2003 konsernin liikevaihto oli 665 milj. euroa. Konsernilla on 4350 työntekijää yli 30 maassa eri puolilla maailmaa.

Charlestonin satama on osa South Carolina State Ports Authority -organisaatiota. Charlestonin satama operoi kolmea konttiterminaalia: Wando Welch -terminaalia, Columbus Street -terminaalia ja North Charleston -terminaalia. Lisätietoja internetistä: www.port-of-charleston.com.