You are here

Förslag avseende val av två nya styrelsemedlemmari i KCI Konecranes

Stock exchange release

Som tillägg till vad som tidigare publicerats i kallelsen till bolagsstämman meddelas följande: Aktieägare som representerar över 10 procent av samtliga röster i KCI Konecranes Abp har informerat bolaget om att de understöder att Svante Adde och Lennart Simonsen väljes till nya styrelsemedlemmar i KCI Konecranes styrelse ända till slutet av följande ordinarie bolagsstämma.

Svante Adde (f. 1956) är Chief Financial Officer, Ahlstrom Abp sedan September 2003. Innan han började på Ahlstrom var Svante Adde vd för den internationella investeringsbankskoncernen Lazard i London. Sedan 1989 ansvarade han för företagsfinansiering inom Norden och sedan 2000 var han även vd för Lazard AB i Stockholm. Svante Adde började sin karriär på Citibank i Stockholm. Svante Adde är diplomekonom och svensk medborgare. Han är bosatt i London sedan 1983.

Vice häradshövding Lennart Simonsen är advokat och verkställande partner vid Roshier Holmberg Advokatbyrå Ab. Lennart Simonsen (f. 1960) är finsk medborgare och är styrelsens sekreterare i KCI Konecranes sedan 1995.

Ytterligare information lämnas av

Stig Gustavson, Koncernchef och VD, KCI Konecranes Abp
Tel. +358-400 411119

KCI Konecranes är en verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26%) och Specialkranar (24%). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

DISTRIBUTION
Helsingforsbörsen
Allmänna medier